Kostymedramaet The Garden of Evening Mists spenner over tre dramatiske tiår i malaysisk historie. Med andre verdenskrig og en etterkrigstid preget av Japans okkupasjon og Storbritannias koloniale inngrep som bakteppe, trer flere enkeltskjebner fram. Fylt med mystiske og komplekse karakterer er det ikke gitt hvem som er gode eller onde i dette emosjonelle dramaet.

For å forsøke å minnes sin avdøde søster oppsøker Yun Ling en japansk læremester og gartner som lever i eksil i Malaysia. Han driver sine assistenter hardt, og gjennom poetiske skildringer av slitet i hagen, forsøker filmen å svare på om tiden kan lege alle sår og viske ut savn. Og, er kjærligheten mellom en japansk mann og en malaysisk kvinne, på hver sin måte preget av krigen, overhodet mulig?

Manuset til The Garden og Evening Mists er basert på Tan Twan Engs prisvinnende roman fra 2012. Med taiwansk regissør og mye engelsk dialog sikter filmen seg inn mot et internasjonalt publikum. Hovedkarakterene er spilt av skuespiller og popsanger Angelica Lee Sinje, og den japanske superstjernen Hiroshi Abe.

Andrea Regine Meyer

Regissør

Tom Lin (1976) har regissert en rekke filmer som omhandler sorg og bearbeiding av sorg. Lin regnes som en av de ledende filmskaperne innen sin generasjon i Taiwan, og The Garden of Evening Mists er hans første historiske drama.

Land Malaysia

År 2019

Regissør Tom Lin

Manusforfatter Richard Smith, Twan Eng Tan

Fotograf Kartik Vijay

Produsent Syahrul Imran Shariffudin

Med Angelica Lee, Hiroshi Abe, Sylvia Chang

Spilletid 2t

Språk Engelsk, Kantonesisk, Japansk, Malayisk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?