26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Mødre viser de mange og kompliserte sidene ved en adopsjon. Et par i Tokyo har gjennom lang tid prøvd alle mulige måter å unnfange et barn, og blir omsider innvilget adopsjon av en gutt. Gjennom sprang fram og tilbake i tid vises foreldrenes glede over endelig å få et barn, men også usikkerheten de føler i møte med andre foreldre med biologiske barn. Parallelt følger vi historien til adoptivsønnens biologiske mor, fra en ikke planlagt tenåringsgraviditet og fordømmelse fra familiemedlemmer til den tunge perioden etter at barnet er adoptert vekk. En dag bestemmer den biologiske moren å oppsøke familien som har adoptert sønnen hennes.

Naomi Kawase er i likhet med Hirokazu Koreeda en av de store humanistene i kontemporær japansk film. Hun bruker sin bakgrunn som dokumentarfilmskaper til å skape autentiske og troverdige skuespillerprestasjoner på høyt nivå. Mødre har ingen helter og skurker, men derimot en lang rekke veldig menneskelige karakterer man får stor sympati for. På sitt beste minner filmen om Dag Johan Haugeruds mesterlige Barn, både når det kommer til stemning og gnistrende skuespillerprestasjoner.

Jon Sæter

Les Montages' omtale av Mødre her.

Regissør

Den evig produktive, japanske regissøren Naomi Kawase (f. 1969) har med Mødre laget sin 32. film, hvis man regner med kortfilmer og dokumentarer. Hun fikk sitt virkelige gjennombrudd med The Mourning Forest i 2007, som hun vant Grand Prix-prisen for under Cannes-festivalen samme år. I Norge er hun nok mest kjent for Under kirsebærtrærne, som kom i 2015.

Denne filmen inngår i

Hovedkonkurranse Regissørportrett: Naomi Kawase Publikumsprisen

Originaltittel Asa ga Kuru

Land Japan

År 2020

Regissør Naomi Kawase

Manusforfatter Naomi Kawase, Izumi Takahashi

Fotograf Naomi Kawase, Naoki Sakakibara, Yûta Tsukinaga

Produsent Yumiko Takebe

Med Myoko Asada, Tetsu Hirahara, Arata Iura, Ren Komai

Produksjonsselskap Another World Entertainment

Spilletid 2t 20m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?