26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Lina arbeider som hushjelp i et velstående hjem i den chilenske hovedstaden Santiago, og har gjort det i en årrekke. Pengene hun tjener dekker livsoppholdet til hennes familie i Lima, Peru – spesielt til hennes tenåringssønn Junior. Lima elsker sønnen dypt, og lider gjennom å ikke kunne være en del av dagliglivet hans. Hun lever i et eksil som er tvunget fram av økonomiske årsaker, som mange kvinner jorden rundt dessverre opplever. Når julen nærmer seg og Lina planlegger sin faste hjemreise, oppstår det en situasjon som gjør at hun må bli værende i huset. Mens eierne er bortreist må hun feire julen alene, med unntak av et par håndverkere som kommer innom og skaper litt pasjon og humor i ensomheten.

Samtidig som Lina sliter med savnet av sine kjære, forsøker hun å skape farge og liv i den ensomme tilværelsen. Magaly Solier, tidligere sett i filmen Faustas perler (2009), briljerer i rollen som Lina. Lina from Lima forteller en historie som deles av arbeidsinnvandrere verden over, og fyller den med varme, humor og slående, fargesprakende musikalinnslag.

Lasse Skagen

Regissør

María Paz González er født i Temuco, Chile. Hun har studert journalistikk ved Universitet i Chile, dokumentarmanus ved det katolske universitetet i Chile, og film ved den internasjonale film- og TV-skolen på Cuba. Hun har tidligere regissert dokumentarene Antes que todo (2005) og Hija (2011). Lina From Lima er hennes første spillefilm, og hadde premiere under filmfestivalen i Toronto i fjor.

Denne filmen inngår i

Hovedkonkurranse Publikumsprisen

Originaltittel Lina de Lima

Land Chile, Peru, Argentina

År 2019

Regissør María Paz González

Manusforfatter María Paz González

Fotograf Benjamín Echazarreta

Produsent Benjamín Echazarreta

Med Emilia Ossandon, Sebastián Brahm, Cecilia Cartasegna, Javiera Contador, Magaly Solier

Spilletid 1t 40m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Humor

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?