26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Det er lenge siden den selverklærte profeten Aldo var på noens lepper, men blant dem som en gang var hans tilhengere, blir han likevel aldri glemt. Hans framsynte alter ego Aldemar var høyt ansett – kjent for treffsikre forkynnelser og åndelig innsikt – men dette er et tilbakelagt og problematisk kapittel for den grånende Aldo. Helt til han møter Gabriel, en ung mann som nærmest forguder den gamle profeten. Med utgangspunkt i dette snurrige vennskapet forsøker de to å gjenoppta og videreformidle forkynnelsene som en gang forandret menneskers liv.

Slik tar Contactado opp temaer som tro og tvil, håp og desperasjon. Samtidig som filmens hovedperson representerer et viktig håp for mange håpløse, har hans skråsikre og kan hende oppdiktede profetier også gjort uopprettelig skade. I arbeidet med filmen har regissør Marité Ugás blant annet latt seg inspirere av Albert Camus’ roman Den fremmede, og klarer gjennom utstrakt bruk av håndholdt kamera å skildre Aldos indre uro og skumle ytre på en måte som kan minne om Mersaults eksistensielle krise.

Med stor kunstnerisk kraft er Contactado en av flere titler i årets Horisonter-seksjon som gjennom eminent fotoarbeid og slående originalmusikk våger å stille eksistensielle spørsmål like aktuelle som de er tidløse.

Elias Bakken Johansen

Regissør

Marité Ugás (f. 1963) er en prisvinnende regissør og manusforfatter fra Peru. Ugás er en allsidig filmskaper med dokumentarer, tv-serier og spillefilmer på CV-en. Navnet hennes har vært på plakater til filmfestivaler over hele verden, og hun har vunnet priser på festivaler i alt fra Havanna, via Helsinki, til Tokyo. Ugás har ved flere anledninger samarbeidet med den venezuelanske filmskaperen Mariana Rondón, og for Pelo malo (Bad Hair) vant duoen hovedprisen under Filmfestivalen i San Sebastián i 2013. Contactado er hennes andre spillefilm.

Denne filmen inngår i

Horisonter Sørfond

Land Peru

År 2020

Regissør Marité Ugás

Manusforfatter Mariana Rondón, Marité Ugas

Fotograf Micaela Cajahuaringa

Produsent Mariana Rondón

Med Baldomero Cáceres, Miguel Dávalos

Spilletid 1t 33m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?