26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival. Bruk Safari eller Microsoft Edge for best mulig opplevelse.

En far og en sønn selger lamaull og -kjøtt i den lokale landsbyen, og gjeter lamaflokken rundt Puna-gresslettene nord i landet. Når en puma spiser en av lamaene, forrykkes tilværelsen. Med dette som utgangspunkt, utforsker regissørdebutant Alejandro Telémaco Tarraf lokalsamfunnets livsførsel og naturens mystikk.

Det avsidesliggende, argentinske høylandet er ikke bare begivenhetens sentrum, men også en karakter i seg selv. Filmen veksler mellom vidstrakte tablåer og detaljerte nærbilder med den største selvfølgelighet. Grunnelementer som vann og ild er ikke bare poetiske motiver, men fungerer også som sentrale elementer i filmens driv.

Piedra Sola er en fåmælt og ettertenksom film, like ordknapp og konsentrert som en Kjell Askildsen-novelle. I sin dempede fremstilling av urfolk, dyrehold og pittoreske landskaper, sender filmen også tankene hen til colombianske Birds of Passage og filmene til mexicanske Carlos Reygadas.

Elias Bakken Johansen

Regissør Alejandro Tarraf og Art director Eva Knutsdotter Vikstrøm introduserer filmen via video.

Regissør

Alejandro Telémaco Tarraf (f. 1984) er en argentinsk filmskaper, utdannet ved Universitetet i Buenos Aires. Tarrafs kortfilmer har blitt vist på filmfestivaler over hele verden, og i 2014 ble han valgt ut til Buenos Aires Talents-programmet under Filmfestivalen i Berlin. Piedra Sola er hans første spillefilm, som for første gang ble vist under filmfestivalen i Rotterdam i januar i år.

Denne filmen inngår i

Nye Stemmer Publikumsprisen

Land Argentina

År 2020

Regissør Alejandro Telémaco Tarraf

Manusforfatter Lucas Distéfano Alejandro Telémaco Tarraf

Fotograf Alberto Balazs

Produsent Alejandro Telémaco Tarraf

Med Lucía Bautista, Leonardo Castillo, Walter Gimenez

Spilletid 1t 22m

Språk Spansk, Quechua

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

IMDb https://www.imdb.com/title/tt11561514/

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Gi poeng her

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?