søn. 14.11
20:00 - 22:35
Vika 2
man. 15.11
19:30 - 22:05
Vika 3
søn. 21.11
16:30 - 19:05
Vika 1

Brasil, 1964. Landet styres av et voldelig militærdiktatur. Carlos Marighella er forfatter og politiker, og leder nå den revolusjonære motstandsgruppen som kjemper for rettferdighet gjennom å avsløre diktaturets metoder for undertrykkelse, sensur og tortur. Marighella må forlate kona og sønnen for å holde dem utenfor fare. Han risikerer alt for å bekjempe diktaturet, og blir snart regjeringens største fiende. Den påfølgende jakten etter ham ledes av den brutale offiseren Lucio – som er villig til å gå langt for å stoppe Marighella.

Marighella er en biografisk film om en av Brasils viktigste historiske figurer, som spilles av sanger og skuespiller Seu Jorge. Det er umulig ikke å bli rørt av både Jorges og andres skuespillerprestasjoner i filmen; dette er en film med et budskap og en viktig historie. I tillegg til dramatiske, pulserende bilder og høy produksjonsverdi er filmen et relevant bidrag i dagens politiske landskap. Filmen kan ses på som en parallell til dagens brasilianske regjering som vender tilbake til de høyreekstreme verdiene Marighella kjempet imot.

Liv Joelle Barbosa Blad

Regissør

Wagner Moura (f. 1979) er fra Salvador, Brasil. Moura er utdannet journalist, men valgte å følge en karriere som skuespiller. Han spilte hovedrollen i José Padilhas film Tropa de elite som vant gullbjørnen under Berlinalen i 2008, og ble nominert til en Golden Globe for sin tolkning av Pablo Escobar i Netflix-serien Narcos. Marighella, som er Mouras regidebut, hadde premiere under Berlinalen i fjor.

Denne filmen inngår i

Horisonter

Land Brasil

År 2019

Regissør Wagner Moura

Manusforfatter Felipe Braga, Wagner Moura

Fotograf Adrian Teijido

Produsent Andrea Barata Ribeiro, Bel Berlinck, Wagner Moura

Med Seu Jorge, Adriana Esteves, Bruno Gagliasso, Luiz Carlos Vasconcelos, Humberto Carrao

Produksjonsselskap O2 Filmes, Globo Filmes

Distribusjon Elle Driver

Spilletid 2t 35m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?