søn. 14.11
18:30 - 19:57
Vika 4
tor. 18.11
18:15 - 19:42
Vika 2
lør. 20.11
16:15 - 17:42
Vika 4

94 år gamle Priscilha Sitienei, bedre kjent som Gogo, bor i hjertet av Rift Valley i den nordvestre delen av Kenya. Gogo er en oldemor med bein i nesa, som aldri fikk sjansen til å gå på skole i sine yngre dager. Men det er aldri for sent, og inspirert av gode medsøstre hopper hun i det og tar fatt på en ny tilværelse som skoleelev i øverste trinn på grunnskolen.

Både lærere og medelever er glade for å ha Gogo i klassen, som med sin munterhet og omsorg for de andre jentene blir et midtpunkt på skolen. For Gogo er dette en livslang drøm som realiseres, selv om både det å skrive, lese og ikke minst å få til matematikken blir store utfordringer. Når det viser seg at skolen drømmer om å utvide med et nytt bygg, blir Gogo med på arbeidet med å få realisert planene. Skolegang for jenter står i sentrum for denne hjertevarme dokumentaren, og det er vanskelig å ikke bli glad i sjarmerende og livsglade Gogo, og heie henne frem i kampen for å fullføre skolen på tross av alder og skrøpelighet.

Lasse Skagen

Regissør

Pascal Plisson (f. 1959) er en fransk dokumentarfilmskaper. Han startet karrieren som TV-reporter, og bosatte seg siden i Kenya og Tanzania, hvor han regisserte filmer for National Geographic, BBC og Canal+. I 2014 mottok han César-prisen for Beste dokumentar for filmen On the Way to School.

Denne filmen inngår i

Horisonter

Land Kenya

År 2020

Regissør Pascal Plisson

Manusforfatter Pascal Plisson

Fotograf Michel Benjamin

Produsent Marie Tauzia, Brahim Chioua, Anne-Laure Labadie, Jean Labadie, Vincent Maraval

Med Priscilha Sitienei

Produksjonsselskap Ladybirds Cinéma, Le Pacte, Wild Bunch, Darka Movies, Alandra Films, Eady East Prod

Distribusjon Wild Bunch

Spilletid 1t 27m

Språk Engelsk, Swahili

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar, Drama

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?