søn. 14.11
15:45 - 17:39
Vika 3
man. 15.11
17:30 - 19:24
Vika 2
fre. 19.11
20:15 - 22:09
Vika 1

Ajo er en ung aspirerende leiemorder med kontinuerlig høyt blodtrykk, som stadig søker nye slagsmål så vel som kontrakter på profilerte gangstere han kan ta av dage. På jakten etter neste mål møter han imidlertid den tøffe livvakten Iteung og søt musikk oppstår mellom de to. Ajo bærer imidlertid på en svært personlig hemmelighet som han frykter vil komme i veien for å dele livet med Iteung.

Filmskaperen Edwin er en nestor i indonesisk film, og har tidligere besøkt Film fra Sør med Postcards from the Zoo (2012). Med sin nye film vant han Gulleoparden på årets festival i Locarno; en stor triumf for en veldig spennende regissør, og det med en ganske unik film med tanke på festivalens profil ellers. Her kombineres østasiatisk kampsportfilm med sexkomedie, spøkelseshistorie-elementer og romantikk. Av og til får man en følelse av et tilsiktet B-film-preg, som Tarantino sannsynligvis vil like veldig godt. Det hele pakkes inn i det problemet som hovedpersonen Ajo sliter med, og det er fristende å sitere Edwins egen uttalelse om filmen i forbindelse med Locarno-festivalen:

«Hvorfor kaster vi bort tiden på å være besatt av skrekken for impotens, når volden fortsetter å blomstre rundt oss? Vi må roe ned machokulturen i samfunnet.»

Lasse Skagen

Regissør

Edwin (f. 1978) er utdannet ved Jakarta Institute of Arts og fikk sitt nasjonale gjennombrudd med kortfilmen Kara the daughter of a tree. Siden har han laget 6 spillefilmer, bl.a. Postcard From the Zoo (2012) og Posesif (2017). Han vant Gull-leoparden på Locarno Filmfestival med Vengeance is Mine, All Others Pay Cash.

Denne filmen inngår i

Horisonter

Originaltittel Seperti Dendam Rindu Harus Dibayar Tuntas

Land Indonesia, Singapore, Tyskland

År 2021

Regissør Edwin

Manusforfatter Edwin

Fotograf Akiko Ashizawa

Produsent Meiske Taurisia, Muhammad Zaidy

Med Marthino Lio, Ladya Cheryl, Reza Rahadian, Ratu Felisha, Sal Priadi, Kevin Ardillova

Produksjonsselskap Palari Films, Phoenix Films, E&W Films, Match Factory Productions, Bombero International

Distribusjon The Match Factory

Spilletid 1t 54m

Språk Indonesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?