lør. 13.11
18:45 - 20:18
Vega 2
lør. 20.11
18:30 - 20:03
Vega 1
søn. 21.11
18:15 - 19:48
Vika 2

Arsène Lupin III: Gentleman, kjekkas – og verdens beste tyv, ifølge flere politietater. Lupin er på jakt etter) en mystisk dagbok som etter sigende inneholder spor av en fantastisk kraft. En kraft som i de rette hender kan dominere verden.

I jakten på dagboka blir han kjent med Laetitia, ei ung jente som har fått i oppdrag å stjele boken for bestefaren sin. Bestefarens mystiske organisasjon søker nemlig også dagbokens hemmelige kraft. Sammen må Lupin og Laetitia ut på en farefull og spennende reise. Jordens fremtid står på spill, og ingenting er som det ser ut til på overflaten.

Takashi Yamazaki har både regi og manus på dette fyrverkeriet av en animasjonsfilm. Humoren og spenningen er aldri langt unna, og vi møter mange morsomme karakterer underveis. Filmen er laget i 3D-animasjon og er visuelt sett helt førsteklasses. Den ble nominert til priser hos både Annecy International Film Festival og Sitges Film Festival, og vant prisen for Beste animasjon ved Japanese Academy Awards.

«Dette frodige, teknisk finpolerte animasjonseventyret med den populære gentleman-tyven kjent fra japansk manga, leverer underholdning på høygir samtidig som den har sikringen på.» – Variety

Ronny Rype

Copyright: © Monkey Punch / 2019 LUPIN THE 3rd Film Partners

Regissør

Takashi Yamzaki (f. 1964) er en japansk regissør og manusforfatter født i Nagano, som både har laget vanlige spillefilmer og animasjonsfilmer. Han har vunnet prisen som beste regissør ved The Awards of Japanese Academy både for Always san-chôme no yûhi (2005) og Eien no 0 (2013)

Denne filmen inngår i

Mangapolis

Originaltittel ルパン三世 THE FIRST

Land Japan, USA

År 2019

Regissør Takashi Yamazaki

Manusforfatter Monkey Punch, Takashi Yamazaki, Maurice Leblanc

Fotograf Yosuke Sakai

Produsent Takeshi Ito, Naoaki Kitajima, Koji Nozaki

Med Kan'ichi Kurita, Kiyoshi Kobayashi, Daisuke Namikawa, Miyuki Sawashiro, Kôichi Yamadera, Suzu Hirose

Produksjonsselskap Abe Shuji, Chukyo TV Broadcasting Company (CTV), Fukuoka Broadcasting System (FBS), Hiroshima Telecasting (HTV), Marza Animation Planet, Miyagi Television Broadcasting

Spilletid 1t 33m

Språk Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Animasjon, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?