fre. 18.11
16:00 - 17:40
Vega 2
lør. 19.11
16:15 - 17:55
Vega 3
søn. 20.11
13:00 - 14:40
Vega 1

En melankosk og actionfylt neo-noir-klassiker.

Neo-noir-cyberpunk med en god dose filosofi og eksistensialisme, blandet med fantastisk animasjon og en engasjerende historie: Et mesterverk som står støtt i filmhistorien. Melankolsk og actionfylt. Visuelt unikt og hypnotisk. Er den kanskje til og med bedre enn originalen?

Ghost in the Shell 2: Innocence var aldri ment som en direkte oppfølger til Ghost in the Shell, men skulle fungere helt uavhengig. Fordi vesten er besatt av oppfølgere så fikk den prakket på seg det fryktede tallet 2. Så om du ikke har sett originalen, eller bare har sett 2017-versjonen med Scarlett Johansson, så gjør det ingenting. Denne kan oppleves og nytes like fullt. Og for en opplevelse den er!

Her blandes det 2D med 3D på magisk vis. Filmen er ufattelig detaljert og nydelig å se på. Med Studio Ghibli inne på produksjonssiden har filmen et virkelig stjerneteam bak seg, og er til dags dato den eneste anime-filmen som noensinne har vært nominert til gullpalmen i Cannes.

Alexander Svanåsbakken

20. NOV – Introduksjon, Jasper Sharp

Visningen av GHOST IN THE SHELL 2: INNOCENCE kl. 13.00 i Vega 1 introduseres av cyberpunk-ekspert Jasper Sharp.

Regissør

Mamoru Oshii (f. 1951) er en japansk filmskaper som har laget flere kritikerroste animefilmer, inkludert Patlabor 2: The Movie (1993), og Ghost in the Shell (1995) som var en viktig referanse for Wachowski-søsknene da de skulle lage The Matrix (1999). Oshii var selv inspirert av europeiske filmskapere som Ingmar Bergman, Jean-Luc Godard og Andrei Tarkovskij.

Denne filmen inngår i

Mangapolis

Originaltittel イノセンス

Land Japan

År 2004

Regissør Mamoru Oshii

Manusforfatter Shirow Masamune, Mamoru Oshii

Fotograf Miki Sakuma

Produsent Mitsuhisa Ishikawa, Toshio Suzuki m.fl.

Med Akio Ôtsuka, Atsuko Tanaka, Kôichi Yamadera

Produksjonsselskap Bandai Visual Company, Buena Vista Home Entertainment, DENTSU Music And Entertainment, ITNDDTD, Kôdansha, Production I.G., Studio Ghibli

Spilletid 1t 40m

Språk Japansk, Kantonesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Animasjon

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?