lør. 12.11
18:00 - 19:46
Vega 3
lør. 19.11
20:30 - 22:16
Vega 3
søn. 20.11
15:15 - 17:01
Vega 2

Unik sjanse til å se en av Mamoru Oshiis mest interessante filmer på det store lerretet.

Ash er en av de mest beste spillerene av Avalon, et VR-spill der spillerne deltar enten alene eller i lag mens de kjemper seg gjennom de ulike nivåene og samler erfaringspoeng. Skjult dypt inne i spillet befinner det seg et hemmelig nivå der den virtuelle virkeligheten føles mer ekte enn i vår virkelige verden. Om du dør i denne delen av spillet ender du opp som hjernedød i virkeligheten, men om du skulle overleve låser du opp den sagnomsuste «Class Real».

Mamoru Oshii er mest kjent for anime-klassikere som Ghost in the Shell. I Avalon tar han med seg mye av tematikken han har utforsket gjennom animasjonsfilmene og lagd en kuriositet som spiller på «cyberpunk»-estetikken fra regissørens anime-filmer, men denne gangen med ekte skuespillere og spilt inn i Polen med kun polske skuespillere i rollen. Dette er en helt unik sjanse til å se Mamoru Oshiis ambisiøse prosjekt på det store lerret.

20. NOV – Introduksjon, Jasper Sharp

Visningen av AVALON kl. 15.15 i Vega 2 introduseres av cyberpunk-ekspert Jasper Sharp.

Regissør

Mamoru Oshii (f. 1951) er en japansk filmskaper som har laget flere kritikerroste animefilmer, inkludert Patlabor 2: The Movie (1993), og Ghost in the Shell (1995) som var en viktig referanse for Wachowski-søstrene da de skulle lage The Matrix (1999). Oshii var selv inspirert av europeiske filmskapere som Ingmar Bergman, Jean-Luc Godard og Andrei Tarkovskij.

Denne filmen inngår i

Mangapolis

Originaltittel Avalon

Land Japan, Polen

År 2001

Regissør Oshii Mamoru

Manusforfatter Kazunori Itō

Fotograf Grzegorz Kędzierski

Produsent Atsushi Kubo

Med Małgorzata Foremniak, Dariusz Biskupski

Produksjonsselskap Deiz, Bandai Visual, Media Factory, Dentsu, Nippon Herald Films

Spilletid 1t 46m

Språk Polsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Science Fiction

Format Blu-Ray

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?