søn. 13.11
20:30 - 21:51
Vega 2
lør. 19.11
21:00 - 22:21
Vega 2
søn. 20.11
15:30 - 16:51
Vega 1

I Satoshi Kons animerte mesterverk gir en ung kvinne opp sangkarrieren for å bli skuespiller, men fortiden nekter å gi slipp på henne. Få med deg denne tidløse psykologiske thrilleren dryppende av paranoia på kinolerretet!

J-popidol Mima Kirogoe forlater jentegruppa CHAM! for å bli skuespiller. Hun får raskt en rolle i en dramaserie, men innspillingene er intense og sliter på psyken. Noen av hennes gamle fans er heller ikke fornøyde med karriereskiftet: Et fanbrev leder henne til en nettside som vet for mye om det private dagliglivet hennes, og hvor enn hun går ser hun den samme mannen. Under stresset begynner virkeligheten å smelte sammen med serien hun spiller i, og fortiden kommer tilbake i en uventet form. Når flere av kollegaene ender opp myrdet må Mima spørre seg selv: Er hun et offer eller er hun selv ansvarlig?

Desorienterende, voldelig og vakker er Perfect Blue en psykologisk thriller av høyeste kaliber, fra en av Japans største animasjonsmestere. Med tematikk knyttet til teknologiens potensiale for brudd på personvern, parasosiale forhold og identitet er dette en film som mulig er mer relevant i dag enn da den først ble sluppet på slutten av 90-tallet.

Jenny Lund

20. NOV – Introduksjon, Hadeland Folkehøgskole

Visningen av PERFECT BLUE kl. 15.30 i Vega 1 introduseres av Hadeland Folkehøgskole.

Regissør

Satoshi Kon (1963-2010) var en japansk regissør, manusforfatter og tegneserieskaper. Kjent for sin detaljbevisste og surrealistiske stil forblir han en av de mest anerkjente animeskaperne selv etter sin død. I 2019 mottok han Winsor McCay-prisen for sitt arbeid i animasjon. Perfect Blue var hans første langfilm, fulgt av tre andre og TV-serien Paranoia Agent (2004).

Denne filmen inngår i

Mangapolis

Originaltittel パーフェクトブルー (Pâfekuto burû)

Land Japan

År 1997

Regissør Satoshi Kon

Manusforfatter Sadayuki Murai

Med Junko Iwao, Rica Matsumoto, Shiho Niiyama

Spilletid 1t 21m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?