lør. 12.11
20:30 - 22:34
Vega 3
søn. 20.11
18:00 - 20:04
Vega 3

Se cyberpunk-klassikeren Akira på det store lerretet!

Akira er skrevet og spilt inn i 1988, satt i et postapokalyptisk Neo Tokyo i 2019, mens byen forbereder seg på Tokyo Olympics. På bakkenivå er absolutt ikke ting på plass; Ungdomsgjenger på motorsykler kjører gjennom de søppelstrødde gatene på utkikk etter spenning, religiøse kulter preker om død og ødeleggelse, terroristangrep fra regjeringskritiske fraksjoner ryster byen fra tid til annen og militæret styrer alt med en jernhånd. Midt i kaoset finner vi gjengmedlemmet Tetsuo, en tenåring med anlegg for telepatiske evner som trekkes inn i et topphemmelig militærprogram. Samtidig prøver biker-vennen hans, Kaneda, å redde han derfra, og begge tvinges inn i et overjordisk komplott hvor den mystiske skikkelsen Akira spiller en sentral rolle.

Katsuhiro Otomos mesterverk, bygd på en manga ved samme navn, var Japans dyreste animasjonsfilm da den kom ut, og sørget for at japansk anime eksploderte i popularitet verden over. Filmen er et viktig verk innen cyberpunk-sjangeren i japansk animasjon, og må ses på det store lerretet!

20. NOV – Introduksjon, Jasper Sharp

Visningen av AKIRA kl. 18.00 i Vega 3 introduseres av cyberpunk-ekspert Jasper Sharp.

Regissør

Katsuhiro Otomo (f. 1954) er en japansk manga-tegner, manusforfatter og regissør. Han begynte filmkarrieren i 1982, og har utgitt flere science fiction-verk i bokform både før og siden. Akira bygger på hans omfattende manga-roman med samme navn og er hans absolutte hovedverk.

Denne filmen inngår i

Mangapolis

Originaltittel アキラ

Land Japan

År 1988

Regissør Katsuhiro Otomo

Manusforfatter Katsuhiro Otomo, Izo Hashimoto

Fotograf Katsuji Misawa

Produsent Shunzo Kato, Ryohei Suzuki

Med Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki

Produksjonsselskap Akira Studio, Akira Committee Company

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 2t 4m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon, Science Fiction

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?