lør. 13.11
21:15 - 22:40
Vega 1
tor. 18.11
20:30 - 21:55
Vika 3
fre. 19.11
20:30 - 21:55
Vega 2
søn. 21.11
21:00 - 22:25
Vika 4
man. 22.11
09:00 - 10:25

Skjønnhetshysteriet blir til en uhyggelig, moderne fabel om plastisk kirurgi og de enkle løsningene vi tar for å bli en del av den vakre eliten. Én del Twilight Zone og to deler tidlig David Cronenberg: dette er body horror med en klassisk «vær forsiktig med hva du ønsker deg»-historie.

Ye-Ji er en overvektig sminkør som drømmer om å passe inn i rammene for skjønnhetsidealet. Hun kommer over noe mystisk vann som skal gi henne alt det hun drømmer om – men jakten etter alltid å være penest tar fort en mørk vending.

Animasjon for voksne er sjelden vare i Vesten. Heldigvis er det steder hvor animasjon brukes til hele spekteret av film, og Beauty Water er på ingen måter for barn. Her er det forvridde kropper, nakenhet, vold og en kynisk tilnærming til skjønnhetstyranniet som driver folk til desperate handlinger.

Beauty Water har vært rundt omkring på noen av verdens mest anerkjente sjangerfestivaler, som Fantasia Film Festival og Sitges Fantastic Film Festival, og var blant annet den første sørkoreanske animasjonsfilmen som vant pris på Boston Sci-Fi Film festival.

Alexander Svanåsbakken

Regissør

Cho Kyung-hun (f. 1975) er en sørkoreansk regissør og Beauty Water er hans spillefilmdebut. Han oppdaget animasjon gjennom en tegneserieklubb, og det ble fort en lidenskap for han. I 2000 startet han et animasjonsselskap sammen med Goo Bong-hee, Studio Animal. Gjennom selskapet har de produsert flere kortfilmer, serier, webtoons og bidratt til et kjent sørkoreansk MMO, Maple Story.

Denne filmen inngår i

Thrills & Chills Digitalt filmprogram

Originaltittel 기기괴괴 성형수

Land Sør-Korea

År 2020

Regissør Cho Kyung-hun

Manusforfatter Lee Han-bin

Fotograf Mun Seong-cheol

Produsent Jeon Byung-jin

Med Moon Nam-Sook, Jang Min-hyeok, Cho Hyun-jung, Kim Bo-young-Il

Produksjonsselskap Ningxia Film Group

Distribusjon M-Line Distribution

Spilletid 1t 25m

Språk Koreansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Animasjon, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb TheMovieBeat: Review

Denne filmen og mange andre kan du se hjemme på Digital Festival. Finn ut mer her.

Digital festival

Hva med disse filmene?