søn. 14.11
18:30 - 20:10
Vega 3
man. 15.11
18:30 - 20:10
Vega 2
lør. 20.11
16:15 - 17:55
Vega 1

I en fjern fremtidsversjon av Japan ligger industribyen Chimney Town i konstant mørke, dominert av fabrikkpiper og innkapslet i et tjukt lag av smog. I århundrer har ingen sett himmelen eller besøkt verden utenfor. Byens innbyggere sier at stjernene bare er et rykte, noe som ingen noensinne har sett på ordentlig.

En kveld mens byens barn feirer Halloween, faller et lysende objekt mot byen. Lyset penetrerer først den dekkende kvelende røyken og faller igjennom byen, før den til slutt havner på byens søppelfylling. Chimney Town har fått besøk av noe som skal endre byen for alltid.

Den unge pipefeieren Lubicchi møter på den nye besøkende idet han på mirakuløst vis redder ham fra byens brenselanlegg. Det oppstår raskt et vennskap oppstår raskt mellom de to outsiderne. Sammen skal de vise byens innbyggere at det er noe mer og vakrere ovenfor den mørke og dystre tåken som i århundrer har dominert utsikten.

Poupelle Of Chimney Town er en fargesprakende animasjonsfilm. Fra byens gater der neonlysene lyser opp i alle tenkelige farger, til de dystre og mørke skyggene fra byens tusenvis av fabrikkpiper. Det er lett å assosiere til neo-noir-sjangeren, men denne animasjonsfilmen har langt flere underliggende budskap enn mange andre i samme sjanger, hvilket løfter den opp til et eget nivå.


Ronny Rype

Regissør

Hirota Yusuke er en japansk animasjonsregissør som særlig har latt seg inspirere av Studio Ghiblis filmer og Toy Story-franchisen. Han har jobbet med visuelle effekter på en rekke filmer, før han debuterte som regissør med Poupelle of Chimney Town, som var avslutningsfilm på International Film Festival Rotterdam.

Denne filmen inngår i

Mangapolis

Originaltittel 映画 えんとつ町のプペル

Land Japan

År 2020

Regissør Yusuke Hirota

Manusforfatter Akihiro Nishino

Produsent Ryoichi Fukuyama, Akihiro Nishino, Eiko Tanaka

Med Masataka Kubota, Mana Ashida, Shingo Fujimori, Rina Honizumi

Produksjonsselskap Studio 4°C, Yoshimoto Kogyo Company

Distribusjon Kiyuki Inc.

Spilletid 1t 40m

Språk Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Animasjon, Drama, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?