søn. 13.11
13:30 - 15:05
Vika 2
man. 14.11
20:45 - 22:20
Vega 3
fre. 18.11
18:45 - 20:20
Vega 3

Stilsikker thriller satt til Chile under Pinochets regime.

Med 1976 får vi en stilsikker thriller med sublim tidskoloritt. Filmen ble vist i den prestisjetunge konkurranseseksjonen Director’s Fortnight på filmfestivalen i Cannes tidligere i år, og tar oss med tilbake til Pinochet-regimets herjinger på 70-tallet.

1976 var et av de blodigste årene under Pinochets regime og vår historie starter med 49-år gamle Carmen som ankommer familiens landsted ved sjøen, for å ha overoppsyn av klargjøringen av huset før sommersesongen setter inn. På et tidspunkt hører hun tydelige våpenskudd et sted på baksiden av huset, før hun kort tid etter får besøk av den lokale presten. Han betror til henne at de har tatt inn en såret ung mann i annekset på kirken, og ber henne om hjelp til å sørge for den skadde. Det er starten på kampen for å redde livet til en motstandskjemper, som står på dødslisten til Pinochets hemmelige etterretningstjeneste.

Både foran og bak kamera har Manuela Martinellis thriller kvinner ved roret. Det er et utsøkt utviklet periodedrama som virkelig griper tak i deg, ikke minst gjennom innsatsen til Aline Kuppenheim som spiller hovedrollen med stor intensitet og troverdighet. Filmen har høstet svært gode kritikker og det er en glede for oss å presentere filmen i vår seksjon for nye og spennende talenter.

Lasse Skagen

Regissør

Manuela Martinelli er mest kjent som skuespiller, men debuterte med sin første kortfilm Apnea i 2015. Samme år kom dokumentaren Chile Factory, før hun fulgte opp med kortfilmen Marea de tierra (2016). 1976 er hennes spillefilmdebut.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Chile, '76

Land Chile, Argentina

År 2022

Regissør Manuela Martinelli

Manusforfatter Manuela Martinelli, Alejandro Moffat

Fotograf Soledad Rodríguez

Produsent Dominga Sotomayor, Omar Zúniga, Andres Wood

Med Aline Küppenheim, Nicolás Sepúlveda, Hugo Medina

Produksjonsselskap Cinestacion

Spilletid 1t 35m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Spenning, Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?