søn. 19.11
19:45 - 22:05
Vika 1

Ricardo Darín stråler i rollen som statsadvokat Julio Strassero, i rettssalsdramaet mot Argentinas militærjunta i 1985. Et gjensyn med fjorårets Film fra Sør publikumspris vinner!

I Argentina, 1985 får vi et rettsalsdrama fra en av Argentinas største regissører. Her bringes en av landets mest dramatiske historier til lerretet, da juntageneralen Jorge Videla ble satt på tiltalebenken for alle sine forbrytelser i perioden 1976 til 1981 – en periode med talløse ofre under et regime som brukte de mest bestialske virkemidler i kampen for å knuse all motstand. Statsadvokat Strassero ble utnevnt som sjef for aktoratet etter at juntaen falt, med en mulighet for suksess i en påtale for krigsforbrytelser som ingen trodde på. Likevel klarte han på mesterlig vis å snu rettssaken til en seier mot undertrykkelse og vold.

Med en sjelden innlevelse og en tilstedeværelse som bare de aller største skuespillere klarer å mobilisere, gjør Argentinas største skuespiller Ricardo Darín filmen til en fantastisk opplevelse. Vi blir trukket inn i et spenningsmettet drama som spiller på alle strenger, og nerven i rettssalen er intens. På alle sider av produksjonen ser vi kvaliteter som gjør filmen til en av de virkelig store opplevelsene på årets festival.

Lasse Skagen

Tangooppvisning søndag 19. NOV

Før visningen, søndag 19. NOV kommer Tangoskolen for en tangooppvisning i Vikakjelleren fra kl. 19.00.

Regissør

Santiago Mitre er en argentinsk regissør og manusforfatter. Han slo igjennom med sin første spillefilm, El estudiante, som ble vist på flere festivaler over hele verden i 2011. Siden da har han regissert fem spillefilmer, blant annet Paulina (2015), The Summit (2017) og Petite fleur og Argentina, 1985, begge i 2022.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Argentina, 1985

Land Argentina

År 2022

Regissør Santiago Mitre

Manusforfatter Santiago Mitre, Mariano Llinás

Fotograf Javier Julia

Produsent Victoria Alonso, Sarianto Carabante

Med Ricardo Darín, Peter Lanzani, Susana Pampin

Produksjonsselskap La Union de Los Rios

Distribusjon Amazon

Spilletid 2t 20m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?