søn. 13.11
17:30 - 19:45
Vika 1
man. 14.11
19:30 - 21:25
Vika 4
søn. 20.11
16:00 - 17:55
Vika 3

Korrupsjon og makthunger under Indonesias militærdiktatur.

Med filmkritikernes egen filmpris (FIPRESCI-prisen) fra Orrizonti-seksjonen på årets filmfestival i Venezia i lomma, debuterer den unge regissøren Makbul Mubarak med et intenst og stemningsfullt drama om makt, korrupsjon og uskyldighet. Den 18 år gamle husholderen Rakib har ansvaret for vedlikeholdet av herregården til den nylig pensjonerte generalen Purna. Her bor Rakib alene, inntil generalen en dag plutselig dukker opp og er i gang med en kampanje for å bli valgt som regionens nye ordfører.

Rakib blir raskt Purnas assistent og favoritt, men det skal raskt vise seg at rollen han har fått utfordrer Rakibs moralske integritet og uskyldighet. Metodene den eldre generalen tar i bruk, hentet fra en lang karriere i militærdiktaturet, gir et urovekkende bilde av maktens natur. Strålende rolleprestasjoner og en intens historieutvikling, gjør filmen til en imponerende og selvsikker debut. Sårbarheten i unge Rakibs møte med den eldre manipulative Purna, er komponert med stemningsfulle scener som forsterker et maktforhold som styrer mot en mulig undergang.

Lasse Skagen

13. NOV – Q&A og mottakelse

Søndag 13. NOV. serverer Indonesias ambassade i Oslo forfriskninger fra kl. 17.00 på Vika kino. Regissør Makbul Mubarak er tilstede på visningen og møter publikum for en Q&A etter visningen.

Arrangementet gjøres i samarbeid med Indonesias ambassade i Oslo.

Regissør

Makbul Mubarak er født i Indonesia og ble i 2015 utnevnt til beste filmkritiker av det indonesiske kunnskapsdepartementet. Han har tidligere laget kortfilmene The Dog`s Lullaby (2015) og The Malediction (2016).

Denne filmen inngår i

Nye stemmer PUBLIKUMSPRISEN

Land Indonesia, Frankrike, Singapore

År 2022

Regissør Makbul Mubarak

Manusforfatter Makbul Mubarak

Fotograf Wojciech Staron

Produsent Yulia Evina Bhara

Med Kevin Ardilova, Arswendy Bening Swara

Produksjonsselskap KawanKawan Media

Distribusjon Alpha Violet

Spilletid 1t 55m

Språk Indonesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?