man. 14.11
21:10 - 22:58
Vika 1
tir. 15.11
18:00 - 19:43
Vega 1

Vakkert og velspilt drama signert Indonesias kanskje største filmskaper; Kamila Andini.

BEFORE, NOW & THEN er en slående vakker film med fantastisk avdempet skuespill, signert Indonesias kanskje største filmskaper; Kamilla Andini. Indonesias brokete moderne historie hviler som et lett, men ugjennomtrengelig skylag over Nanas (Happy Salma) liv. Hun lever et velstående liv sammen med sine tre barn og sine eldre og rike mann i helt vest på Java i Indonesia på midten av 60-tallet.

På overflaten er alt tilsynelatende på stell, men Nana levde et annet liv med en annen familie før, og i anslaget får vi se at hun rømmer gjennom jungelen med general Suhartos menn etter seg ti år tidligere. Etter hvert som hennes nye liv rives fra hverandre gjennom ektemannens kjølige tilnærming og dårlig skjulte utroskap, oppstår et overraskende vennskap med hans elskerinne (Laura Basuki). Forholdet mellom de to er trolig det mest fascinerende og rørende du kan se på kino i år, og Basuki vant fortjent prisen for beste birolle under årets filmfestival i Berlin.

Jon Sæter

14. NOV – Introduksjon, Indonesias ambassade

Visningen av BEFORE, NOW & THEN kl. 21.10 i Vika 1 introduseres av en representant av fra den indonesiske ambassaden i Oslo.

Visningene av BEFORE, NOW & THEN gjøres i samarbeid med Indonesias ambassade i Oslo.

Regissør

Kamila Andini (f. 1986) er en prisvinnende indonesisk filmskaper som raskt har etablert seg som en sterk stemme i hjemlandets filmindustri. Ved fjorårets Film fra Sør-festival ble alle hennes langfilmer vist, deriblant Yuni, som hadde sin verdenspremiere til strålende kritikker ved Toronto International Film Festival i 2021.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Nana

Land Indonesia

År 2022

Regissør Kamila Andini

Manusforfatter Kamila Andini, Ahda Imran

Fotograf Batara Goempar

Produsent Suma Adiwinata, Gita Fara, Ifa Isfansyah

Med Happy Salma, Laura Basuki, Arswendy Bening Swara, Ibnu Jamil

Produksjonsselskap Fourcoulours Films, Titimangsa Foundation

Spilletid 1t 43m

Språk Indonesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?