søn. 13.11
15:50 - 17:47
Vika 2
søn. 20.11
18:00 - 19:57
Vega 2

En nydelig film om savn, kjærlighet og fremtidsrettet entreprenørskap for hele familien.

Unggutten Jun Kyung lever i en liten og grisgrendt landsby i Gyeongsang-provinsen i Sør-Korea sammen med sin søster og far. Han er et skolelys, med forkjærlighet for matematikk med ambisjoner om studier i byen. Selv om jernbanen passerer landsbyen han bor i, finnes det ikke noen stasjon på stedet, og for å komme seg til byen må landsbyboerne følge jernbanelinjene. En skremmende og farlig reise gjennom flere tunneler og over broer, som blant annet kostet Jun Kyungs mor livet. Disse forholdene blir et incentiv for en rekke brev til landets president om å få på plass en stasjon. Selv om brevene forblir ubesvarte, mister ikke Jung Kyung troen, og når han etter hvert blir sitt kulls beste student kommer håpet om en stasjon i landsbyen stadig nærmere.

Miracle: Letters to the President er både hjertevarm og hjerteskjærende, morsom og trist, og en type familiefilm med dypere mening som sjelden lages i dag, men som kanskje Robin Williams eller Tom Hanks hadde medvirket i hadde den blitt spilt inn i USA på 90- eller 80-tallet. Legg til strålende skuespill, slående bilder og vakker filmmusikk, og du har en kinoopplevelse som både små og store kommer til å sette stor pris på.

Jon Sæter

Regissør

Jang-Hoon Lee (f. 1973) er en sørkoreansk regissør og manusforfatter. Miracle: Letters to the President er hans andre film. I 2018 regisserte han Be with You, en film som ga hovedrolleinnehaver Son Ye-jin prisen for beste skuespillerinne både ved The Seoul Awards og på Færøyene filmfestival.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer K-FILM PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel 기적 (Gi-Juk)

Land Sør-Korea

År 2021

Regissør Jang-Hoon Lee

Manusforfatter Jang-Hoon Lee

Fotograf Tae-soo Kim

Produsent Kyung-sam Yook

Med Moon-Sung Jung, Soo-kyung Lee, Jeong Min Park, So-Eul Park

Produksjonsselskap Blossom Pictures., Lotte Entertainment

Spilletid 1t 57m

Språk Koreansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?