tir. 15.11
20:30 - 22:39
Vega 1
fre. 18.11
18:00 - 20:09
Vika 1

Intens film noir satt til den tyrkiske landsbygda fra Un Certain Regard-programmet under årets filmfestival i Cannes.

Bygdedyr, korrupsjon, nepotisme og konservative krefter er stikkordene for livet i den lille fiktive byen Yaniklar i innlands-Tyrkia. Hit kommer den unge advokaten Emre (Selahattin Paşali), etter at hans forgjenger på mystisk vis har forsvunnet. Ordføreren har full kontroll på stedets eneste kilde til drikkevann, grunnvannet. Emre blir i utgangspunktet godt tatt imot av byens sterke mann og hans kumpaner, men når han begynner å stille spørsmål ved et stadig økende antall synkehull i området blir tonen en helt annen. Når han i tillegg utvikler et tett forhold til stedets venstreorienterte journalist, Murat, er det som om den lille byen gradvis forvandles til en trykkoker ute av kontroll.

Burning Days kan i både stil og tematikk minne om en tyrkisk krysning mellom Henrik Ibsens En folkefiende og Roman Polanskis Chinatown, ispedd rurale elementer av horror, ikke ulikt det man ser i Robin Hardys The Wicker Man. Den stigende uhyggen, kombinert med Christos Karamanis’ (Suntan) stemningsskapende foto og Stefan Wills (Phoenix) nervepirrende musikk gjør denne eminente thrilleren til en filmopplevelse som kjennes i hele kroppen.

Jon Sæter

Regissør

Emin Alper (f. 1974) er en av Tyrkias mest spennende regissører og manusforfattere. Han har regissert fire filmer, samt TV-serien Alef, som vant to priser ved film- og TV-festivalen i New York. Alpers film Frenzy var en del av programmet på Film fra Sør-festivalen i 2015. Filmen vant blant annet juryens spesialpris ved filmfestivalen i Venezia samme år.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Kurak Günler

Land Tyrkia

År 2022

Regissør Emin Alper

Manusforfatter Emin Alper

Fotograf Hristos Karamanis

Produsent Irem Akbal, Stienette Bosklopper, Viola Fügen.

Med Selahattin Paşali, Ekin Koç, Hatice Aslan, Ali Seçkiner Alici.

Produksjonsselskap Gloria Films Production, Liman Film, Match Factory Productions, Circe Films, Horsefly Productions, Zola Yapim.

Distribusjon Match Factory

Spilletid 2t 9m

Språk Tyrkisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?