fre. 18.11
18:00 - 20:06
Vega 1

En drivende god utforskning av det kompliserte og korrupte forholdet mellom religion og politikk i Egypt.

Adam vokser opp i et strengt religiøst hjem i en småby i Egypt. Én dag får han beskjed om at han har fått et statsstøttet stipend for å studere ved det prestisjetunge universitetet – og ledende institusjonen innen sunni-islamismen – Al-Azhar i Kairo. Adam ser fram til å flytte til storbyen og fordype seg i religionen, men kort tid etter semesteret er i gang dør imamen som leder universitetet, og Adam trekkes ufrivillig inn i en farlig politisk og religiøs maktkamp.

På lignende vis som i regissørens forrige film, The Nile Hilton Incident (2017), har Tarik Saleh satt sammen en drivende god utforskning av det kompliserte og korrupte forholdet mellom religion og politikk i Egypt. Boy from Heaven er delvis fortalt som spionthriller og dels oppvekstskildring, og som i The Nile Hilton Incident trekker han inspirasjon fra konvensjonelle filmsjangre for å fortelle en kompleks og slagkraftig fortelling. Filmen hadde sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes hvor den vant prisen for beste manus.

Arabiske filmdager presenterer:

Visningen av BOY FROM HEAVEN gjøres i samarbeid med Arabiske filmdager.

Regissør

Tarik Saleh (f.1972) er født og oppvokst i Stockholm. Han har jobbet innenfor en rekke filmformater og er medeier i produksjonsselskapet Atmo. Saleh har laget dokumentarfilmen Gitmo sammen med Erik Gandini, regissert musikkvideoer med artister som Lykke Li, stått bak animasjonsfilmen Metropia, og spillefilmer som Tommy fra 2014 og The Nile Hilton Incident i 2017.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Walad Min Al Janna

Land Egypt, Sverige, Frankrike, Finland, Danmark

År 2022

Regissør Tarik Saleh

Manusforfatter Tarik Saleh

Fotograf Pierre Aïm

Produsent Fredrik Zander, Kristina Åberg

Med Tawfeek Barhom, Fares Fares

Produksjonsselskap Arte France Cinéma, Atmo Production

Distribusjon Arthaus

Spilletid 2t 6m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?