søn. 13.11
20:30 - 21:53
Vika 2
ons. 16.11
18:45 - 20:08
Vega 3
fre. 18.11
18:35 - 19:58
Vika 3

En altoppslukende og hypnotisk reise inn i Paraguays regnskog.

EAMI er en hybridfilm som kombinerer fiksjon- og dokumentarfilm, og vant den gjeveste prisen på årets festival i Rotterdam, Tiger Award. Paraguay er et av landene i Latin-Amerika som er hardest rammet av nedhogging av regnskogen. I et uspesifisert regnskogsområde i landet møter vi Eami, en liten jente fra Ayoreo-Totobiegosode-stammen som er på jakt etter sin forsvunne venn Ajeocci.

Navnet hennes, Eami, betyr også «verden», som illuderer en verden som er i ferd med å forsvinne helt for henne og stammen hun tilhører; Et resultat av avskogingen og intervensjon fra samfunnet rundt. Filmen svever avgårde, som en altoppslukende hallusinatorisk opplevelse akkompagnert av rytmen fra lydene av regnskogen. EAMI blir derfor en magisk og hypnotisk reise i tittelkarakterens mytologiske verden – et sted vi er i ferd med å miste for alltid.

Regissør

Paz Encina er en filmskaper fra Paraguay. Hun har studert film ved Universidad del Cine i Buenos Aires, Argentina, der hun tok en grad i filmfoto. Hennes første spillefilm, Hamaca paraguaya, ble vist under filmfestivalen i Cannes i 2006, der den vant FIPRESCI-prisen. I 2016 lagde hun dokumentarfilmen Ejercicios de memoria og i 2022 EAMI, som vant hovedprisen på filmfestivalen i Rotterdam.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR Fokus: Klima, regnskog & urfolk PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel EAMI

Land Paraguay, USA, Tyskland, Nederland, Argentina, Frankrike, Mexico

År 2022

Regissør Paz Encina

Manusforfatter Paz Encina

Fotograf Guillermo Saposnik

Produsent Paz Encina, Gabriela Sabaté

Med Anel Picanerai, Curia Chiquejno Etacoro, Ducubaide Chiquenoi, Basui Picanerai Etacore.

Distribusjon MPM

Spilletid 1t 23m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?