lør. 12.11
18:45 - 20:18
Vika 4
tir. 15.11
20:45 - 22:18
Vega 3
lør. 19.11
21:00 - 22:33
Vika 3

En thriller-dokumentar om salget av Ecuadors naturressurser til Kina.

På 2010-tallet havnet Ecuador i dype økonomiske problemer. President Rafael Correa Delgado (2007-2017) reiste derfor til Kina og møtte president Xi Jinping, hvor han skrev under på kontrakter det var umulig å komme seg ut av. Kontraktene innebar salget av landets naturressurser. I This Stolen Country of Mine fortelles denne historien som en thriller-dokumentar.

Kinesiske gruveselskaper kunne som følge av avtalene etablere seg i sårbare deler av de ecuadorianske naturområdene. Områder som tradisjonelt tilhørte urfolksgrupper, og hvor vann- og andre ressurser nå stod i fare for å bli forurenset eller forsvinne helt. Den lokale motstandskampen som ble satt i gang kostet liv, men ga også resultater. Gravejournalister som gikk inn i kontraktene måtte flykte med fare for livet.

Historien i This Stolen Country of Mine er ikke unik. Dette er en økonomisk nykolonialisme som sprer seg over hele verden og er en del av en storpolitisk plan der stormakter kjøper et helt lands naturressurser.

Regissør

Marc Wiese er en tysk filmskaper som har laget flere dokumentarer. Han er best kjent for Camp 14: Total Control Zone (2012), om den eneste kjente personen som har klart å rømme fra en nordkoreansk fangeleir. I tillegg står Wiese bak dokumentarfimene When Under Fire: Shoot Back! (2014), War Diary (2017) og nylig This Stolen Country of Mine.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR Fokus: Klima, regnskog & urfolk PUBLIKUMSPRISEN

Land Tyskland

År 2022

Regissør Marc Wiese

Manusforfatter Marc Wiese

Fotograf Wolfgang Held

Produsent Olivier Stoltz

Produksjonsselskap Dreamer Joint Venture Filmproduction

Distribusjon Magnetfilms

Spilletid 1t 33m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?