søn. 13.11
15:30 - 17:00
Vega 2
fre. 18.11
20:45 - 22:15
Vika 4
lør. 19.11
16:15 - 17:45
Vika 3

Mektig og brennaktuell dokumentar om avskoging i Brasil.

Et nettverk av nybyggere med den sittende regjeringens støtte, spiser seg gradvis inn på området i regnskogen der Uru-eu-wau-wau-stammen holder til. Urfolket, som hadde første kontakt med de brasilianske myndighetene på 1980-tallet, har hatt en befolkningsnedgang fra flere tusen til under 200 i dag. Territoriet deres er en liten øy av regnskog, omringet av avskoget område og utbygde gårder. Konflikten mellom avskogerne og urfolket tilpisses ytterligere når Bolsonaro velges inn som president, en president hvis retorikk legitimerer ytterligere inngrep i Uru-eu-wau-wau-stammens territorier.

Alex Pritz har laget en mektig og svært aktuell dokumentar som følger en gruppe aktivister fra denne stammen. Med livet som innsats prøver de å sette en stopper for ødeleggelsen av regnskogen og hjemmet deres. The Territory hadde premiere på filmfestivalen i Sundance tidligere i år, der den mottok både publikumsprisen og juryprisen for dokumentarfilm, og har siden gått en seiersgang på festivaler over hele verden.

13. NOV — Regnskogfondet

Etter visningen av THE TERRITORY 13. NOV kl. 15.30 på Vega Scene vil mangeårig leder i Regnskogfondet, Lars Løvold, prate om filmen, urbefolkningens kamp og sine egne opplevelser fra Amazonas. Løvold har selv bodd og jobbet i området i Amazonas som filmen foregår i.

18. NOV og 19. NOV – Introduksjon, LAG

Visningene av THE TERRITORY den 18. NOV kl. 20.45 i vika 4 og den 19. NOV kl. 16.15 i Vika 3 introduseres av Larissa Avelar fra Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG).

Regissør

Alex Pritz er en dokumentarfilmskaper basert i New York. Han har studert miljøvitenskap ved McGill University i Montreal, Canada. Pritz er medeier i produksjonsselskapet Documist. I 2016 lagde han sin første kortdokumentar, Blue Nile, og har siden laget Parallel Lives (2017) og My Dear Kyrgyztan (2019). The Territory er hans første langfilm. Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Sundance der den fikk både publikumsprisen og juryprisen for Documentary Craft.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR Fokus: Klima, regnskog & urfolk PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel The Territory

Land Brasil, Danmark, USA

År 2022

Regissør Alex Pritz

Fotograf Alex Pritz, Tangãi Uru-eu-wau-wau

Produsent Gabriel Uchida, Alex Pritz, Will N. Miller, Lizzie Gillett, Sigrid Dyekjær, Darren Aronofsky.

Med Neidinha Bandeira, Bitaté Uru Eu Wau Wau

Distribusjon Dogwoof

Spilletid 1t 25m

Språk Portugisisk, Tupi

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?