man. 14.11
18:00 - 19:52
Vega 1
tir. 15.11
18:45 - 20:12
Vega 2
ons. 16.11
20:45 - 21:52
Vega 3

Med tro på en positiv endring, prøver krigsjournalisten Nagieb Khaja å dokumentere maktovergangen i Afghanistan, etter tiår med krig og et halvt århundre med storpolitisk spill av fremmede makter.

Etter Talibans maktovertakelse, når mange lokale prøver å flykte fra Afghanistan, reiser den prisvinnende journalisten Nagieb Khaja dit for å skildre den politiske samtiden først og fremst som et menneske og deretter som en journalist.

Taliban Land er en fortsettelse av hans dokumentarer om vestens krig mot terror. Ved siden av filmene, har han skrevet den kritikerroste boken Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan i 2011, og Du må ikke græde, for så mister du blod i 2017, som handler om hans opplevelser i det krigsherjede Syria.

Som regissøren selv forteller i intervjuer, er han opptatt av å fortelle sannheten gjennom sine filmer. Taliban Land er et forsøk på å dekke krig og konflikter og samtidig å holde publikum godt informert om omstendighetene og andre faktorer som vil direkte påvirke hvordan vi vil oppleve sannheten om situasjonen. Dette lykkes han med i denne viktige dokumentaren.

Maka Dolidze

Regissør

Den prisbelønte krigskorrespondenten, journalisten og forfatteren Nagieb Khaja er født i København i 1979 og har selv afghanske røtter. Han har dekket krigene i Afghanistan, Syria og Gaza. Hans dokumentarfilmer har blitt vist på bl.a. Al Jazeera; BBC, Guardian TV og Vice International. Nagieb Kaja er kjent for å være en av svært få journalister over hele verden som har fått tilgang til ledende ansikter i jihadistgrupper som Al-Qaida og Taliban.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR DET KRITISKE ROM (DKR) PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Talibanland

Land Danmark

År 2022

Regissør Nagieb Khaja, Peter Eggert Vesterlund

Fotograf Ateeqyullah Massud

Produsent Troels Jørgensen, Jesper Mauritzen

Produksjonsselskap TV2 Denmark

Spilletid 1t 7m

Språk Dansk, Dari

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?