søn. 13.11
19:00 - 20:26
Vega 3
lør. 19.11
15:00 - 16:26
Vika 2
søn. 20.11
13:30 - 14:56
Vika 3

En sterk, vellaget og utfordrende film om Falun Gong.

I 1999 ble meditasjonsbevegelsen Falun Gong forbudt i Kina. Det skjedde etter at bevegelsen samlet 10 000 mennesker til en demonstrasjon utenfor det statlige klagekontoret i nærheten av Zhongnanhai, i protest mot et nytt lovforslag som skulle ytterligere innskrenke religionsfriheten i landet. Lederen for bevegelsen, Li Hongzhi, ble anklaget for å ha politiske ambisjoner. I 2002 planla bevegelsen å kapre en kinesisk TV-stasjon for å formidle et landsomfattende budskap til det kinesiske folket om at Falun Gong ikke var en subversiv organisasjon.

I denne delvis animerte dokumentaren, som er Canadas Oscar-kandidat, tegner illustratør Daxiong hendelsene rundt kapringen og hva som skjedde i etterkant. Historien er sterk og vellaget, og gir et utfordrende bilde av hvordan kinesiske myndigheter forfølger organisasjoner og innbyggere som ikke følger landets offisielle ideologi. På samme tid har Falun Gong blitt anklaget for å støtte høyresiden i amerikansk politikk i Vesten, en karakterisering Falun Gong-medlemmer selv avviser. Filmen er en sjelden mulighet for publikum til å få en dypere forståelse for et religiøst trossamfunn mange vet lite om, og vi får fortalt en mye større historie enn én som kun tilhører Kina.

Intro ved Amnesty International i Norge

Visningen av Eternal Spring den 13. november kl. 19.00 på Vega Scene introduseres av Gerald Folkvord, politisk rådgiver i Amnesty International i Norge. Han arbeider mest med spørsmål knyttet til menneskerettigheter, sikkerhet og hvordan den digitale utviklingen påvirker folks rettigheter. Gerald har også ansvar for Amnesty Norges arbeid med Kina, og han har fulgt utviklingen for menneskerettighetene i Kina i over 20 år.

Regissør

Jason Lofthus er en kanadisk regissør og produsent som leder produksjonsselskapet Lofty Sky Entertainment. Som produsent står han bak flere filmer, blant annet Human Harvest (2014), som har vunnet og vært nominert til flere priser. Regidebuten Ask No Questions (2020) hadde premiere på Slamdance Film Festival, og hans andre film som regissør Eternal Spring er Canadas Oscar-kandidat for 2023.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel 长春

Land Canada, Kina

År 2022

Regissør Jason Loftus

Fotograf John M. Tran

Produsent Kevin Koo, Jason Lofthus, Yvan Pinard

Produksjonsselskap Lofty Sky Pictures, Téléfilm Canada

Spilletid 1t 26m

Språk Mandarin

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?