søn. 13.11
16:00 - 17:34
Vika 3
man. 14.11
20:00 - 22:14
Vika 2
tor. 17.11
18:30 - 19:59
Vika 3

En sterk dokumentar om det unike skriftspråket Nushu, skapt som en ventil for kinesiske kvinner som ikke hadde lov til å lære å lese og skrive.

«Nushu handler mest om sorg og lidelse», sier Xin Hu, en eldre formidler av det hemmelige kinesiske skriftspråket – et skriftspråk som har eksistert i tusen år skapt av kinesiske kvinner som flere generasjoner ikke hadde lov til å lære seg å lese eller skrive, og er det eneste i verden som er utviklet av og kun brukt av kvinner. Gjennom årene har det vært en ventil for sorgen mange kvinner følte på da de ble tvunget inn i miserable ekteskap. Med dette som utgangspunkt følger Hidden Letters den lange linjen til den moderne kinesiske kvinnen, som fortsatt lider under en samfunnsorden der kvinnen er underordnet mannen.

Vi møter Simu Wu og Xin Hu, to kvinner med interesse for Nushu som balanserer livene som moderne kvinner med byrdene som kommer med tradisjoner i det kinesiske samfunnet. Mens vi blir bedre kjent med de to kvinnene lærer vi også mer om Nushus rolle gjennom årene. Filmen forteller på denne måten sterkt og rørende om kvinners rolle i Kina, og tar pulsen på hvordan situasjonen er for de i dag.

Regissør

Violet Du Feng er en regissør og produsent som blant annet har produsert filmene Please Remember Me (2015), Maineland (2017) og Confucian Dream (2019), som har vunnet flere priser. Hidden Letters er hennes regidebut. Zhao Qing er en prisvinnende regissør som står bak Please Remember Me. Hun begynte karrieren sin i Shanghai Media Group i 1991, der hun regisserte og produserte flere TV-dokumentarer for TV-kanalen SMG.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR DET KRITISKE ROM (DKR) PUBLIKUMSPRISEN

Land Kina

År 2022

Regissør Violet Du Feng, Qing Zhao

Manusforfatter Violet Du Feng, John Farbrother

Fotograf Tiebin Feng, Wei Gao

Produsent Mette Cheng Munthe Kaas, Violet Du Feng, Su Kim, Jean Tsien

Produksjonsselskap EST Studios, Fish + Bear Pictures, Ten Thousand Images

Spilletid 1t 29m

Språk Kinesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?