lør. 12.11
20:45 - 22:40
Vika 3
tir. 15.11
18:15 - 20:10
Vika 4

Bli med på regissørens personlige reiseopplevelse langs elva fra Dhaka til Khulna i en fascinerende dokumentarfilm.

Den to dagers kaotiske reisen på en gammel to-dekks hjuldampbåt, fra hovedstaden Dhaka til Khulna-provinsen i Bangladesh, har blitt omtalt som årets mest gjennomførte og minneverdige ikke-fiksjonsprosjekt av magasinet Screen Daily. Regissør Kamar Ahmad Simon brenner sterkt for å blande dokumentar og fiksjon, og på den måten skape et særegent virkelighetsbilde. For å gjøre dette har han jobbet med skuespillere separat fra hverandre, slik at ingen fikk vite hvem som var ekte og hvem som var en oppdiktet person. De reisende skaper et minisamfunn på båten som reflekterer samtidens trender og utfordringer. Båten bærer både en konkret og metaforisk betydning for filmen, som byr på mange allegoriske implikasjoner man kan gruble over.

Filmen har hatt sin verdenspremiere i november 2021 i Amsterdam. Prosjektet ble invitert til La Atelier i Cannes 2017 som en av de 15 mest lovende manusene det året. Filmprosjektet har fått tildelt både best prosjektprisen og andre stipendpriser blant annet på filmfestivalen i Sundance og International Documentary Film Festival Amsterdam.

Maka Dolidze

Regissør

Kamar Ahmad Simon er forfatter, regissør og arkitekt. Han vokste opp i en ortodoks muslimsk familie i Dhaka etter kolonitiden med en voldelig far, som han fant tilflukt fra i naturen, nærmere dyr og båtene som ventet på å forlate havnen. Som nyutdannet arkitekt oppdaget han filmverden på lokale filmfestivaler og ble på betatt av film. Han debuterte med Are You Listening! I 2012. Til tross for mangel på filmskoler i Bangladesh, har Simon klart å skaffe seg prestisjefylte stipender fra Vest-Europeiske filmmiljøer.

Denne filmen inngår i

HORISONTER SØRFOND

Originaltittel অন্যদিন (Neel Mukut)

Land Bangladesh, Frankrike, Norge

År 2021

Regissør Kamar Ahmad Simon

Manusforfatter Kamar Ahmad Simon

Produsent Sara Afreen, Kamar Ahmad Simon

Produksjonsselskap Studio BEGINNING, Ingrid Lill Høgtun, Barents Film, Dominique Wlinski, DW Film

Distribusjon Studio BEGINNING

Spilletid 1t 55m

Språk Bengali, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?