man. 14.11
17:30 - 18:52
Vika 4
tir. 15.11
17:00 - 18:42
Vika 2
tor. 17.11
18:30 - 19:52
Vika 4
søn. 20.11
21:15 - 22:37
Vika 3

Kjærlighet, revolusjon og krig gjennom 8 år i denne tidsaktuelle dokumentarfilmen.

A Rising Fury tar et flue-på-veggen-perspektiv og følger et ungt par; aktivisten Svitlana og soldaten Pavlo. Russisk aggresjon avslører gamle hemmeligheter og setter vennskap på spill. Historier og bilder publikum vil kjenne igjen fra mediene vil virke mer intense og rørende, da vi opplever de på nært hold og nøye observert. Det som følger, er en reise som startet med Maidan-revolusjonen i Kyiv i 2013 og førte frem til en fullskala krig i 2022.

Filmen er et forsøk på å angripe russlands enorme propagandamaskin og på å motstå den aggressive informasjonskrigføringen. Filmcrewet er ikke soldater, men de bruker sitt yrke som filmskapere som motstand i krigen. Filmen hadde premiere på Tribeca Film Festival i USA tidligere i år, og er støttet av Sørfond.

Maka Dolidze

Regissør

Lesya Kalynska er en prisvinnende produsent, regissør og forfatter opprinnelig fra Kiyv i Ukraina. Her tok hun en doktorgrad i slavisk litteratur og lingvistikk. Hun har også jobbet som språklærer ved Universitetet i Illinois og har tatt sin mastergrad i manus og regi ved New York University. Ruslan Batytskyi er også skribent og filmskaper med bachelorgrad i film- og TV-regi, og har laget flere kortfilmer. Etter å ha startet filmkarrieren i 2009 ble han også interessert i prosjektledelse og prosessanalyse, og bruker ferdighetene i egen kreativ arbeidsprosess.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR PUBLIKUMSPRISEN SØRFOND

Land Ukraina, USA, Norge

År 2022

Regissør Lesya Kalynska, Ruslan Batytskyi

Manusforfatter Lesya Kalynska, TJ Collins

Fotograf Ruslan Batytskyi

Produsent Lesya Kalynska, Ruslan Batytskyi, TJ Collins, Jonathan Borge Lie

Produksjonsselskap Pomegranate Studios, Batytskyi Production, Volt film

Spilletid 1t 22m

Språk Ukrainsk, Russisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?