fre. 18.11
19:00 - 00:03
Cosmopolite Scene
søn. 20.11
19:30 - 21:13
Vika 1

Skremmende realistisk og hjerteskjærende drama satt til et fremtidsdystopisk Brasil.

Vi er i Brasil i nær fremtid. En autoritær og høyreekstrem regjering har for alvor satt sitt preg på samfunnet. Advokaten Antônio (Alfred Enoch, kjent fra blant annet Harry Potter-filmene) leder arbeidet mot det nyopprettede returdepartementet, som har jobbet frem et skjema for enveisbillett til Afrika for fargede innbyggere med røtter fra kontinentet. Selve manifestasjonen på hvor ekstrem regjeringen er kommer i form av at dette går fra å være «frivillig» emigrasjon til lovpålagt deportasjon. I det svært multikulturelle Brasil blir den nye loven møtt av sjokk og vantro, og i det skjulte danner det seg en undergrunns motstandsgruppe som tar opp kampen mot den nye loven. Antônio må søke tilflukt, og blir på hjerteskjærende vis separert fra sin kone Capitu (Taís Araújo).

Executive Order er basert på Aldri Anunciaçãos teaterstykke Namíbia, Não, og har en kraftig politisk slagside i retning Bolsonaro-regjeringens stadige angrep på minoriteter i Brasil. Filmen vant prisen for beste manus både ved Huelva Latin American Film Festival og Indie Memphis Film Festival, og er et skremmende, medrivende og visuelt slående bilde hvor galt det kan gå når grunnleggende menneskerettigheter oppgis.

Jon Sæter

COSMOPOLITE 30 ÅR: Brasiliansk festaften

Visningen av EXECUTIVE ORDER den 18. NOV kl 19.00 vil være på Cosmopolite Scene etterfulgt av konsert med det brasilianske lokalbandet Grupo Zanza.

Les mer om programmet her.

Regissør

Lázaro Rasmos (f. 1978) er en brasiliansk regissør fra Bahia-regionen. Han er først og fremst kjent som en av landets største skuespillere. Han gjorde seg først bemerket i hovedrollen i Karim Aïnouz’ Madame Satã (2002). Han har vært gift med skuespiller Taís Araújo siden 2011. Executive Order er hans første spillefilm som regissør. Flávia Lacerda har flere års erfaring som kunstnerisk ansvarlig og regissør på flere TV-serier.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Medida Provisória

Land Brasil

År 2020

Regissør Lázaro Ramos, Flávia Lacerda

Manusforfatter Lusa Silvestre, Lázaro Ramos, Aldri Anunciação, Elísio Lopes Jr.

Fotograf Adrian Teijido

Produsent Daniel Filho, Tânia Rocha

Med Alfred Enoch, Seu Jorge, Taís Araújo, Aldri Anunciação

Spilletid 1t 43m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Science Fiction, Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?