søn. 13.11
21:00 - 22:45
Vika 1
fre. 18.11
20:30 - 22:10
Vika 3
lør. 19.11
18:15 - 19:55
Vika 3

Tankevekkende om vold, sexarbeid og juss i Brazil. Fetisj og feminisme er begge på planen i Júlia Murats drama om en ung kvinnes tilværelse som både forsvarerstudent og sexarbeider.

Simone er en 23 år gammel camgirl med en lojal følgerbase. Hun har også bestått advokateksamen og blitt offentlig forsvarer, med kvinners rettigheter og trygghet som hjertesak. Dagene på jobb går til det som virker som fruktløse samtaler om hvordan rettssystemet kan forbedres og forsøk på å hjelpe kvinner som mishandles i hjemmet. Fritiden går til å tilbringe tid med vennene Coyote og Lucia, både som venner og partnere, og videosamtaler med fetisjfotograf Nat. En rekke tilfeldigheter vekker en interesse for BDSM i Simone, til både interesse og bekymring for vennene. Mens Simone blir mer og mer frustrert over hvor håpløs forsvarerjobben føles, trekkes hun mot stadig mer ekstreme former for nytelse, men hvor langt er for langt?

Rule 34 tar for seg temaer som er både betente og viktige, og ikke minst relevante i dagens politiske klima i Brazil. Simone, spilt av en strålende Sol Miranda, er kompleks og flersidig, uten at filmen krever at disse sidene må ses som motsetninger. Filmen vant Gulleoparden på filmfestivalen i Locarno.

Jenny Lund

13. NOV – Introduksjon, Nytfestivalen

Før visningen av RULE 34 søn. 13. NOV kl. 21.00 på Vika, introduserer Kjersti Helgeland fra Nytfestivalen filmen. Helgeland er initiativtaker for Nytfestivalen og Nyt stiftelse for positiv seksualitet og seksuell nytelse. Gjennom prosjekter og arrangementer ønsker hun å bidra til å fremme positiv seksualitet, redusere tabuer og skape åpenhet rundt seksualitetens mangfold.

Regissør

Júlia Murat (f. 1979) er en brasiliansk manusforfatter, regissør og produsent. Hun har jobbet med reklame, dokumentarer, kortfilmer og installasjoner. Etter å ha regissert og produsert hennes første spillefilm Found Memories (2011) grunnla hun produksjonshuset Esquina Filmes. Rule 34 er hennes tredje spillefilm.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Regra 34

Land Brasil, Frankrike

År 2022

Regissør Júlia Murat

Manusforfatter Gabriela Capello, Julia Murat, Rafael Lessa, Roberto Winter

Fotograf Leo Bittencourt

Produsent Tatiana Leite, Julia Murat

Med Sol Miranda, Lucas Andrade, Lorena Comparato

Produksjonsselskap Esquina Filmes

Spilletid 1t 40m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?