man. 14.11
20:00 - 21:55
Vika 3
ons. 16.11
20:45 - 22:40
Vika 3
søn. 20.11
18:45 - 20:40
Vika 3

Utopiske drømmer og angst formet av den politiske og sosiale virkeligheten preger arbeiderklassefamiliens hverdagskamp i Contagem.

Familiens far drømmer om at sønnen Deivinho skal bli en kjent fotballspiller, men han er egentlig mer opptatt av astrofysikk. Moren, Tércia, som fullstendig har ofret sitt liv for familien, ønsker at dattera skal følge i hennes fotspor, og blir sjokkert når hun blir kjent med det datteren egentlig ønsker.

Mars One har et sterkt politisk budskap, hvor pranks og valget av en høyreekstrem president går hånd i hånd. Dette er med på å forme familiemedlemmenes personlige bekymringer og utfordringer mens de forfølger forskjellig drømmer om å rømme. Dette sosialrealistiske dramaet, som består av komedie, action og skrekk, viser eskapismens natur og dens funksjon for en fattig familie.

Filmen hadde premiere i januar 2022 på filmfestivalen i Sundance, og har vært en festivalfavoritt siden, og ble i høst nominert av Academia Brasileira de Cinema som den brasilianske kandidaten til å konkurrere om Oscar for beste internasjonale film.

Maka Dolidze

Regissør

Gabriel Martins ble født i byen Contagem, Minas Gerais i Brasil. Han studerte film, video og fotografi ved Centro Universitário UNA, og debuterte som klipper og fotograf med kortfilmen Fantasmas (2010) som ble regissert av André Novais Oliveira. Hans karriere som regissør startet i 2021 da han laget sin første kortfilm Meu Amigo Mineiro. Han er en av partnerne til produksjonsselskapet Filmes de Plastic.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Marte Um

Land Brasil

År 2022

Regissør Gabriel Martins

Manusforfatter Gabriel Martins

Fotograf Leonardo Feliciano

Produsent Thiago Macêdo Correia, André Novais Oliveira, Gabriel Martins, Maurilio Martins.

Med Cícero Lucas, Carlos Francisco, Camilla Damião.

Produksjonsselskap Canal Brazil, Filmes de Plástico

Distribusjon Magnolia Pictures

Spilletid 1t 55m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?