lør. 12.11
18:00 - 19:34
Vika 1
tir. 15.11
21:00 - 22:34
Vika 3
fre. 18.11
18:30 - 20:04
Vika 4

Etter en personlig tragedie, lever 40-år gamle Alicia et isolert liv i desperasjon og sorg. En kveld blir hun utfordret av en ung parkeringsvakt utenfor leiligheten hennes.

Alicias perfekte liv blir ødelagt når hennes forhold går i oppløsning etter sønnens død. Tross desperasjonen klarer hun å ta modige valg som kanskje vil koste henne enda mer. Plaza Catedral skildrer Panama Citys store kontraster, hvor én del av samfunnet lever i økonomisk trygghet bak tungt bevoktede dører, mens den andre delen kjemper for å overleve på gata rett utenfor.

Sosioøkonomiske urettferdigheter møter personlige tragedier i Abner Benaims mektige film, som er den første filmen fra Panama som har havnet på Oscar-akademiets kortliste for beste fremmedspråklige film. Filmen er dedikert til de alle ofrene for systemiske problemer, og viser en sterk empati for deres knuste drømmer og ødelagte liv, noe som dessverre ble svært aktuelt etter at filmens hovedperson, Fernando Xavier De Costa, døde som følge av en skyting før filmens premiere.

Maka Dolidze

Regissør

Abner Benaim (1971) er en filmregissør, produsent og manusforfatter fra Panama med en grad i Internasjonale relasjoner fra Universitetet i Pennsylvania, og filmstudier fra Camera Obscura filmskole i Tel Aviv. Han debuterte med dokumentarfilmer, og hans filmer er har blitt vist på filmfestivaler verden rundt, blant annet filmfestivalen i Berlin og Sundance. Hans arbeid skildrer sosiale problemstillinger gjennom rørende personlige historier.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Land Panama

År 2021

Regissør Abner Benaim

Manusforfatter Abner Benaim

Fotograf Lorenzo Hagerman

Produsent Abner Benaim, Ruben Sierra Salles, Matthias Ehrenberg, Carlos garcia, Amria Alejandra Mosquera, Jose Cohen.

Med Ilse Salas, Fernando Xavier De Casta, Manolo Cardona

Produksjonsselskap Apertura Films, Barracuda Films, Blond Indian Films, Cactus Films, Telemetro Cine House Panama.

Distribusjon Apertura Films

Spilletid 1t 34m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?