tir. 15.11
21:00 - 22:32
Vega 2
ons. 16.11
21:25 - 22:57
Vika 1
lør. 19.11
16:00 - 17:32
Vega 1
søn. 20.11
14:00 - 15:32
Vika 1

En knivskarp thriller satt i Ciudad Juarez.

Tenåringen Hatzin reiser alene på en buss fra Mexico City til en rufsete småby nord i staten Chihuahua for å hente levningene av sin avdøde far. På veien tilbake får han i et kort øyeblikk et glimt av en røslig mann ute på gaten som ligner på faren. Raskt hopper han av bussen og finner frem til mannen som kaller seg Mario, og som ikke vil vedkjenne seg noe kjennskap til ham. Men Hatzin gir ikke opp med det første. Den mulige farens jobb er å rekruttere nye arbeidere til alle fabrikkene på grensen til USA, som produserer varer med billig arbeidskraft til vestlige land for å konkurrere med Kina. Brått er vi med på en ung sønns reise inn i sin mulige fars tvilsomme verden. En reise som blir til en dyp lojalitetsprøve.

Det er ikke tilfeldig at opptakene til filmen er gjort i grensebyen Ciudad Juarez, med sitt misbruk av billig arbeidskraft og sin andel forsvinninger av unge kvinner i Mexico. Det er en viktig del av filmen, men det er i samspillet mellom det Hatzin tror er faren‚ og hvordan dette forholdet utvikles, at filmen har sin store nerve og spenning. Hva betyr lojalitet i et slikt forhold, og hvor langt kan et ungt sinn strekke seg for å møte forventningene til det han oppfatter er sin biologiske far. Det er både et sterkt drama og en knivskarp thriller som er intenst og vakkert fotografert, og som etterlater et sterkt inntrykk.

Regissør

Lorenzo Vigas er opprinnelig født i Venezuela men har base og arbeider i Mexico. I 2015 vant den han gjeveste prisen i Venezia, Gulløven, for filmen From Afar. Hans siste film regnes som kompletteringen av en trilogi, inkludert dokumentaren The Orchid Seller (2016), som alle handler om et forholdet mellom far og sønn.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel La caja

Land Mexico, Venezuela, USA

År 2021

Regissør Lorenzo Vigas

Manusforfatter Lorenzo Vigas, Paula Markovitch

Fotograf Sergio Armstrong

Produsent Michel Franco, Lorenzo Vigas

Med Hatzin Navarrete , Elian Gonzalez, Hernan Mendoza

Produksjonsselskap Teorema, Ivanhoe Pictures, SK Global

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 32m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?