tir. 15.11
20:30 - 22:13
Vika 1
ons. 16.11
18:00 - 19:53
Vika 2
fre. 18.11
16:15 - 18:03
Vika 2
søn. 20.11
16:30 - 18:13
Vika 1

En brutal, men slående vakker skildring av en gjeng gategutters jakt på en bedre fremtid i det colombianske samfunnets skyggeside.

The Kings of the World ble meget fortjent vinner av den gjeveste prisen under årets filmfestival i San Sebastian, og følger fem unge gutter som selv om de føler seg sviktet av familie, venner og samfunnet nekter å gi opp drømmen om en bedre hverdag. Fra livet i gatene i Medellín reiser guttene ut på landsbygda på jakt etter et lite jordstykke som det viser seg at en av dem har arvet fra sin bestemor. For en gjeng som er vant til aldri å forvente noe av noen, viser det seg at det blir alt annet enn enkelt å samarbeide om å gjøre krav på arven.

Regissør Laura Mora Ortega skildrer guttenes liv med både respekt og nysgjerrighet, og deres situasjon fremstår verken skjønnmalt eller bekmørk. En helt sentral del av skildringen er dessuten David Gallegos (Bird of Passage, Embrace of the Serpent) helt superbe fotoarbeid. Den colombianske naturens voldsomme skjønnhet gir seg til kjenne i en rekke drømmende og poetiske scener som tar både karakterene og publikum vekk fra de harde realitetene i filmen.

Jon Sæter

16. NOV – Samtale mellom Erika Rojas og Laura Camacho Salgado

Etter visningen av KINGS OF THE WORLD i Vika 2 kl. 18.00 på onsdag 16. NOV blir det en samtale om betydningen av et kvinnelig blikk for å demontere den maskuliniteten som sterkt har bidratt til å styre Colombia mot en veldig voldelig historie. Kampen om land, behovet for en verdighet og betydningen av at denne utviklingen ikke er noe den unge generasjonen av colombianeren vil være med på lenger. Kan vi være konger uten land?

Med i samtalen er Erika Rojas, som er doktorgradsstipendiat ved NMBU og har en mastergrad i Fred- og konfliktstudier fra Universitetet i Innsbruck, og Laura Camacho Salgado, som er ansvarlig for det internasjonale programmet i Oslo World og medlem av programrådet i Film fra Sør.

18. NOV – Introduksjon, Peace Brigade International

Visningen av THE KINGS OF THE WORLD kl. 16.15 i Vika 2 introduseres av Andrea Torres fra Peace Brigade International.

Regissør

Laura Mora Ortega (f. 1981) er en colombiansk regissør og manusforfatter fra Medellín. Sammen med en av landets største regissører, Carlos Moreno, regisserte hun over 80 episoder av TV-serien Pablo Escobar: The Drug Lord (2012). Hennes forrige film, Killing Jesus (2017), vant hele 19 priser ved ulike filmfestivaler, og ble vist på Film fra Sør-festivalen i 2017.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE Colombia: Generation X PUBLIKUMSPRISEN SØRFOND

Originaltittel Los reyes del mundo

Land Colombia, Norge, Luxembourg, Mexico, Frankrike

År 2022

Regissør Laura Mora Ortega

Manusforfatter Maria Camila Arias, Laura Mora Ortega

Fotograf David Gallegos

Produsent Cristina Gallego, Paz Lázaro, Elisa Fernanda Pirir, Regina Solórzano, Mirlanda Torres.

Med Braihan Acevedo, Carlos Andrés Castaneda, Cristian Campana, Cristian David, Davison Florez.

Distribusjon Merfilm

Spilletid 1t 43m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?