lør. 12.11
21:30 - 22:56
Vega 1
ons. 16.11
20:30 - 21:56
Vika 4
fre. 18.11
18:45 - 20:11
Vika 2

Stemningssmettet thriller om en gjeng gutter, sperret inne på et rehabiliteringssenter i dypet av den colombianske jungel

Med to priser, inkludert hovedprisen Grand Jury Prize, fra den prestisjetunge Kritikeruken på Cannes Filmfestival i år, får vi en emosjonelt sterk historie fra mørkets hjerte. En debutfilm fra et stort colombiansk talent vi kommer til å se mye fra i årene som kommer.

Vi møter Eliu på et rehabiliteringssenter for unge gutter langt inne i den colombianske jungel, der han soner en dom for mord. Gjennom hardt arbeid i skogen og underlige psykologiske øvelser ledet av senterlederen Alvaro, er målet å forberede guttene for retur til samfunnet. En drøm Eliu deler, ikke minst for å stoppe sin egen lillebrors vei inn en tilsvarende kriminell løpebane. Men da Elius tidligere medsammensvorne i drapet, El Mono, dukker opp som ny innsatt, setter det igang en kjede av hendelser som får ubehagelige konsekvenser for alle.

Tonen og atmosfæren i The Pack er til tider både intens og klaustrofobisk, og kan minne litt om filmen Monos som ble vist på Film fra Sør i 2019. Gjennom hovedkarakteren Eliu introduseres vi for en generasjon unge menn som er sviktet både av foreldre og samfunn, og som kjemper for å egen overlevelse under veldig krevende forhold. Fortalt med suggerende bilder og i thrillerform blir det en heftig filmopplevelse.

Lasse Skagen

Regissør

Andrés Ramírez Pulido er født i Bogotá i Colombia. Han har tidligere laget kortfilmer som El Eden (2016) og Damiana (2017). La Jauria er hans første spillefilm.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer Colombia: Generation X PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel La jauria

Land Colombia, Frankrike

År 2022

Regissør Andrés Ramírez Pulido

Manusforfatter Andrés Ramírez Pulido

Fotograf Balthazar Lab

Produsent Jean-Étienne Brat, Lou Chicoteau, Andrés Ramírez Pulido

Med Jhojan Estiven Jimenez, Maicol Andrés Jimenez, Miguel Viera, Diego Rincon, Carlos Steven Blanco

Produksjonsselskap Alta Rocca Films, Valiente Gracia

Spilletid 1t 26m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?