søn. 13.11
13:00 - 14:40
Vega 1
søn. 20.11
15:45 - 17:25
Vega 3

En film om å finne en familie og et trygt sted å høre hjemme etter katastrofen inntreffer, fortalt med vibrante farger og bruk av legender.

The House of the Lost on the Cape handler om Hiyory og Yui som flytter sammen med den eksentriske kvinnen Kiwa etter en naturkatastrofe. Mens Hiyory har rømt fra en kontrollerende ektemann, har Yui mistet familien sin, noe som har ført til at hun har blitt stum. Begge følger med Kiwa til huset hennes som ligger på en øde klippet.Det viser seg etter hvert at huset, Mayoigia, ikke er som alle andre hus, da det har evnen til å gi deg det du ønsker når du ber om det. Alt fra et glass med isbiter til en seng å sove i. Men huset er ikke det eneste som er magisk i denne historien. Da en mørk fiende ikke bare truer med å ødelegge deres nye hjem og stabilitet de har funnet der, men også området rundt.

Filmen bruker et spekter av vibrante farger for å få fram historien, disse virker mer som realistiske bilder enn animasjon, og tidvis er scenene så livaktige at de kan fremstå virkelige. Innsjøer og byer bringes til live på en måte som tar pusten fra deg. I tillegg er de mange vesenene som tar del av denne historien fantastisk tegnet, blant annet de ormelignende skyggeskapningene som stjeler gleden fra folk, som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg.

Anette Rasmussen

Regissør

Shinya Kawatsura er en japansk regissør. Han har regissert filmer for produksjonsselskapene Silver Link og Bee Train, og har lang erfaring innen anime-serier, blant annet Noir (2001-2002) og Madlax (2004-). The House of the Lost On the Cape er hans langfilmdebut.

Denne filmen inngår i

Mangapolis

Originaltittel 岬のマヨイガ (Misaki no Mayoiga)

Land Japan

År 2021

Regissør Shin’ya Kawatsura

Manusforfatter Reiko Yoshida

Produsent Noriko Iwasaki, Taku Matsua og Yoshinori Takeeda

Med Mana Ashida, Takuya Tasso, Shinobu Otake, Awano Sari, Sally Amaki, Mikio Date, Takeshi Tomizawa, Shohei Uno, Madeleine Morris, Pam Dougherty, Risa Mei.

Produksjonsselskap David Production

Distribusjon Elven Arts

Spilletid 1t 40m

Språk Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Animasjon

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?