søn. 12.11
20:00 - 21:17
Cinemateket Lillebil

En fantastisk god historie om fransk-kamerunske Emma på en idyllisk ferie i Den dominikanske republikk, som tar en brå vending når hun blir minnet på hvorfor hun egentlig befinner seg i ferieparadiset.

Emma er en fransk-kamerunsk turist i Den dominikanske republikk og nyter livet på en av øyas mer fasjonable strandhoteller. Azurblått hav, vaiende palmer og svulstige drinker – ikke en bekymring i livet. Så fører en telefonsamtale henne tilbake til virkeligheten og hennes egentlige formål med oppholdet. Deretter går alt galt, virkelig galt, så galt som det kan gå når du ikke har rent mel i posen. Brått befinner Emma seg på den andre siden av det dominikanske samfunnet. Kontrasten mellom disse to sfærene kunne nesten ikke ha vært større og er et perfekt bilde på de enorme sosiale forskjellene denne øya rommer.

Multitalentet Clarisse Albrecht spiller Emma med stor overbevisningskraft, og har nok brukt mye av sin egen bakgrunn med fransk far og kamerunsk mor, både i skuespillet og som medforfatter av filmen. Emma lengter til et Afrika hun aldri har besøkt, noen av barna hun etter hvert tar ansvar for drømmer om et bedre liv, mens andre ser for seg en karriere i gjengenes tjeneste. Det glitrende havet som en gang brakte forfedrene over ligger som et forlokkende skille mellom fantasi og virkeligheten, men er også broen som kan rense sjelen, skjule synden eller virkeliggjøre drømmen.

Cinemateket i Oslo

Regissør

Ivan Herrera er en Dominikansk regissør, produsent og manusfofatter. Bantú Mama (2022) er den første filmen fra Den dominikanske republikk som har blitt vist på filmfestivalen South by Southwest. Herrara har også regissert spillefilmene Pueto Pa' Mi (2015) og vært med-regissør på La montaña (2013).

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK

Originaltittel Bantú Mama

Land Den dominikanske republikk

År 2022

Regissør Ivan Herrera

Manusforfatter Clarisse Albrecht, Ivan Herrera

Fotograf Sebastian Cabrera Chelin

Produsent Franmiris Lombert

Med Clarisse Albrecht, Euris Javiel, Arturo Perez, Scarlet Reyes, Donis Taveras

Produksjonsselskap Point Barre, Too Caribbean, Aurora Dominicana, Basecamp Studio

Spilletid 1t 17m

Språk Spansk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?