ons. 15.11
18:45 - 20:18
Cinemateket Lillebil

En vakker, mystisk og til dels ubehagelig historie om den tilsynelatende glamorøse nattklubbsartisten Candela. Et strålende eksempel på hva som skjer i den dominikanske filmen for øyeblikket.

Her blandes høy faglig kompetanse med en uvanlig tilnærming til historiefortelling. Man henter inspirasjon fra egen kultur, politikk og økonomiske utfordringer, til en genrelek som både er kjent og fremmed på samme tid. Selv om Candela er en debutfilm, så viser Farias her hvorfor han er en av de mest brukte regiassistentene i den dominikanske filmen for øyeblikket.

I sentrum av filmen finner vi glamorøse Candela, nattklubbartisten som blir presentert som Karibiens stjerne, direkte fra Havanna, men som egentlig lever et fattigslig liv i hovedstaden Santo Domingo. Rundt henne rører det seg mennesker fra alle samfunnslag, som på hver sine måter får sentrale roller i Candelas liv og dermed i filmens historie. Dels politifilm, dels krim, dels drama, dels relasjonsfilm, så viser Candela at uansett hvor man befinner seg i dette samfunnet, så gjennomsyrer de økonomiske ulikhetene alle handlinger og konsekvenser.

Cinemateket i OsloRegissør

Andrés Farías er en filmskaper og kunstner fra Den dominikanske republikk. Han har jobbet som regiassistent på flere filmer i hjemlandet. Candela (2021) er hans første spillefilm som regissør.

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK

Originaltittel Candela

Land Den dominikanske republikk, Frankrike

År 2021

Regissør Andrés Farías

Manusforfatter Rey Andújar, Laura Conyedo, Andrés Farías

Fotograf Saurabh Monga

Produsent Pablo Lozano

Med Lidia Ariza, Mario Cersósimo, Fico Cruz

Spilletid 1t 33m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Thriller

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?