ons. 15.11
16:30 - 17:57
Cinemateket Tancred

La Gunguna er en pistol med en forunderlig historie. Alle er ute etter å eie den, men det burde de kanskje ikke?

Vi snakker her om en klassisk episodefilm, hvor en enkel gjenstand binder historiene sammen og bringer fortellingen videre. Den store forskjellen her er at episodene ikke kommer i kronologisk rekkefølge, men følger en annen logikk – en logikk som først blir klar etter hvert som historien skrider frem og som krever at tilskueren komponerer sin egen sammenheng. Finurlig er også hvordan regissøren fletter inn sylskarp kritikk av de sosiale forskjellene på øya, samtidig som han forteller en historie som både er dramatisk, brutalt underholdende og mørkt humoristisk. Ikke den letteste balansekunsten å utføre, men Alemany utfører dette kunststykket med bravur. Den karibiske Tarantino?

La Gunguna skapte furore i Den dominikanske republikk da førstegangsregissør Ernesto Alemany dukket opp med den i 2015. Den gjorde rent bord på Iris Dominicana Movie Awards i 2016 med hele 15 priser, alle er vel fortjente. I tillegg ble filmen en politisk brannfakkel med sin kritikk av det tidligere diktaturstyret og forbindelsene til den europeiske fascismen.Cinemateket i Oslo

Regissør

Ernesto Alemany har bakgrunn fra reklamefilm og musikkvideoer. Han debuterte som spillefilmregissør med La Gunguna (2015) og har siden laget de tre andre filmene Loki 7 (2016), La Musiquita por Dentro (2019) og El Humor en los Tiempos del Covid (2022).

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK

Originaltittel La gunguna

Land Den dominikanske republikk

År 2015

Regissør Ernesto Alemany

Manusforfatter Miguel Yarull

Fotograf Juan Carlos Franco

Produsent Ernesto Alemany, Juan Basanta

Med Gerardo Mercedes, Wasen Ou, Jalsen Santana

Spilletid 1t 27m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Komedie, Drama, Thriller

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?