ons. 15.11
18:00 - 19:47
Vika 3
fre. 17.11
21:30 - 23:17
Cinemateket Tancred
søn. 19.11
20:30 - 22:17
Cinemateket Lillebil

Den meksikanske superstjernen Gael Garcia Bernal gjør en av sine aller beste rolleprestasjoner i den biografiske spillefilmen om amatørbryteren Saül Armendáriz, som med sin exótico-karakter Cassandro snudde opp ned på den populære brytersporten Lucha Libre.

I en sport med strenge tradisjoner og forhåndsavatalte vinnere, stod exóticos aller nederst på rangstigen. De var umaskerte, hadde ofte feminine trekk, ble stort sett hatobjekt for de fleste, og var ment å tape alle sine kamper. Med Cassandro snudde Armendáriz helt om på posisjonen til denne «underdogen» i ringen. Og det som åpen homofil, i en veldig tydelig homofob machokultur. Han ble plutselig en vinner som alle elsket, og reiste etter sin nasjonale suksess verden rundt på eventer. Utenfor brølene i ringen møter vi i filmen en Cassandro som forsøker å balansere sine egne utfordringer Mellom en mor han vil alt det beste for, og en hemmelig og gift elsker som ikke gjør livet lett for lurchadoren.

«Bernal is a blast both in and out of the ring in this look at the life of exótico Saúl Armendáriz»
– Collider –

Lasse Skagen

Regissør

Roger Ross Williams (f. 1973) er en amerikansk produsent og regissør med lang erfaring innen dokumentarfilm. Den første kortfilmen hans, Music by Prudence (2010), vant Oscar for beste kortdokumentar. Siden har han regissert flere kritikerroste dokumentarfilmer, blant annet God Loves Uganda (2013), Life, Animated (2016) og The Apollo (2019). Hans nyeste fiksjonsfilm hadde premiere på Sundance Film Festival i 2023.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Cassandro

Land Mexico, USA

År 2023

Regissør Roger Ross Williams

Manusforfatter David Teague, Roger Ross Williams

Fotograf Matias Penachino

Produsent Todd Black, Julie Goldman, Ted Hope, Gerardo Gatica González

Med Gael García Bernal, Roberta Colindrez, Perla De La Rosa, Joaquín Cosio, Raúl Castillo.

Distribusjon Amazon Studios

Spilletid 1t 47m

Språk Spansk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Biografi

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?