fre. 17.11
18:00 - 20:05
Vega 3

En bergtagende Ghibli-klassiker med dynamisk og fargerik animasjon om ti år gamle Chihiro og hennes kamp for å redde foreldrene sine. De strålende figurene tar deg med inn i en uforglemmelig magisk verden.

Tiåringen Chihiro opplever at foreldrene omdannes til griser og at hun ikke lenger befinner seg i denne verden, men på en badeanstalt for slitne ånder. Chihiro og heksene er en eksepsjonelt forseggjort animasjonsfilm der man selv etter mange gjensyn lar seg imponere over tegningene, rollefigurene, livaktigheten og den grenseløse fantasien. Gamle japanske myter er paret med Alice i Eventyrland, tilsatt en liten dash dataspillstemning og en estetikk man i sin tid mest forbandt med Zelda og andre japanske tv-spill, men som føles mer som en selvfølge i det globaliserte og digitaliserte tiden vi lever i nå. Det er teknisk briljant uten å gå på bekostning av spenning eller underholdningsverdi.

Chihiro og heksene passer for alle. Filmen vant Oscar for beste animasjonsfilm og regnes blant tidenes største asiatiske filmsuksesser.

Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er blant de aller største innen japansk animasjon, og har hatt enorm innflytelse verden over. Filmene hans har blitt globale fenomener. Min nabo Totoro (1988), Chihiro og heksene (2001), Det levende slottet (2004), Ponyo på klippen ved havet (2008) er bare noen av filmene som kan nevnes blant en lang rekke Miyazaki-klassikere.

Denne filmen inngår i

MIYAZAKI-RETROSPEKTIV

Originaltittel 千と千尋の神隠し (Sen to Chihiro no Kamikakushi)

Land Japan

År 2001

Regissør Hayao Miyazaki

Manusforfatter Hayao Miyazaki

Fotograf Atsushi Okui

Produsent Toshio Suzuki

Med Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki, Takashi Naito, Yasuko Sawaguchi, Tsunehiko Kamijō, Takehiko Ono, Bunta Sugawara

Produksjonsselskap Studio Ghibli

Distribusjon Arthaus

Spilletid 2t 5m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?