søn. 12.11
17:00 - 19:06
Vika 2
tor. 16.11
19:15 - 21:21
Vika 2
søn. 19.11
20:45 - 22:51
Vega 3

I hjertet av det konservative Pakistan lever Haider et dobbeltliv, i denne kritikerroste prisvinneren fra Cannes.

Dette er en perle fra Pakistan, som vant både Queer Palm og Un Certain Regard Jury Prize under fjorårets filmfestival i Cannes. I den strengt konservative Rana-familien er skuffelsen stor over sønnen Haider. Han har en flott og ressurssterk kone, men de er barnløse, og Haider selv er arbeidsledig. Når han får seg jobb i teateret hvor en erotisk dansetrupp holder til, er dekkhistorien at han er daglig leder på stedet, og en stund er det fred og fordragelighet på hjemmebane. Sannheten er derimot at han arbeider som danser og har falt pladask for showets stjerne, transkvinnen Biba.

«The Pakistani director Saim Sadiq’s sensuous film mounts an indictment of misogyny and transphobia without ever lecturing us.»
– Anthony Lane, The New Yorker –Jon Sæter

Regissør

Saim Sadiq (f. 1991) er en pakistansk filmskaper med filmutdanning fra Columbia University i USA. Safiq har laget flere kortfilmer, blant annet Nice Talking To You, som hadde premiere på South by Southwest i 2019, og Darling (2020) som hadde premiere på samme festival der den vant juryprisen for narrative kortfilm. Joyland hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i 2022, der den vant to priser.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Joyland

Land Pakistan, USA

År 2022

Regissør Saim Sadiq

Manusforfatter Saim Sadiq, Maggie Briggs

Fotograf Joe Saade

Produsent Apoorva Guru Charan, Sarmad Sultan Khoosat, Lauren Mann, Kathryn M. Moseley, Katharina Otto-Bernstein, Oliver Ridge, April Shih, Sabiha Sumar

Med Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan, Sarwat Gilani

Produksjonsselskap All Caps

Spilletid 2t 6m

Språk Punjabi, Urdu

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?