søn. 12.11
15:45 - 17:23
Cinemateket Tancred
man. 13.11
18:30 - 20:08
Vega 2
tor. 16.11
18:00 - 19:53
Vika 1

Denne nydelige dokumentaren forteller historien til Miúcha, Bossa Nova-pioneren som ble overskygget av de mannlige musikerne rundt henne, inkludert sin ektemann João Gilberto.

Bossa Nova ble født i Rio de Janeiro på slutten av 50- og begynnelsen av 60-tallet. En avslappet avlegger av sambaen, med sitt eget spesielle beat. Joao Gilberto fikk æren av å oppfattes som dens grunnlegger, og en rekke musikere hoppet på den nye stilen. Deriblant pianisten/sangeren Chico Buarque, som var bror til Miúcha som hadde store ambisjoner for en sangkarriere. Hun var godt igang da hun møtte Gilberto på baren Canedelaria i Paris i 1963. Bånd ble smidd, de giftet seg, fikk et barn sammen, men hun endte dessverre opp i skyggen av den mesteren inntil de skilte seg. Da begynte hun virkelig å blomstre som sangerinne og skapte seg et stort navn. I en kombinasjon av arkivmateriale, fotografier, hjemmevideoer og kassettopptak blir vi kjent med en sterk personlighet, en stor sangerinne og en fascinerende kvinne på alle måter. Hele historien om henne samlet og presentert av hennes nevø Daniel Zarvos, og Bossa Nova-entusiasten Lilliane Mutti.

Lasse Skagen

Bossa Nova-konsert torsdag 16. NOV

Etter visningen av MIÚCHA, THE VOICE OF BOSSA NOVA torsdag 16 NOV blir det en kort Bossa Nova-konsert med Vera Regina Americo på Vika kino. Konserten vil finne sted ca. klokken 19:40.

Konserten gjøres i samarbeid med Institute Guimaraes Rosa og den Brasilianske Ambassaden.

Regissør

Liliane Mutti er fra Salvador i Brasil. Hun har en mastergrad i kjønnsstudier fra University Paris 8 og er grunnleger av Ciné Nova Bossa Association i Paris. Daniel Zarvos er en filmskaper, fotograf og visuell kunstner fra Rio de Janeiro i Brasil. Han har student ved Bard College i USA, og har jobbet med flere avantgarde-prosjekter og dokumentarfilmer. Miúcha, the Voice of Bossa Nova er hans første dokumentarfilm som regissør.Denne filmen inngår i

DOK:SØR KUNST & MUSIKK

Originaltittel Miúcha A Voz Da Bossa Nova

Land Brasil, Frankrike, USA

År 2022

Regissør Liliane Mutti, Daniel Zarvos

Manusforfatter Liliane Mutti

Produsent Marta Sánchez, Daniel Zarvos

Med Chico Buarque, Sílvia Buarque, Vinicius de Moraes

Spilletid 1t 38m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar, Musikk

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?