søn. 12.11
20:45 - 22:10
Vega 2
fre. 17.11
20:45 - 22:10
Vika 2
søn. 19.11
16:00 - 17:25
Cinemateket Lillebil

Som gatekunstner har Eduardo Kobra stått bak noen av de største veggmaleriene i verden og laget utallige portretter. Men i denne dokumentaren av regissør Lina Chamie er det hans tur til å portretteres.

Eduardo Kobra er en internasjonalt anerkjent kunstner, kjent for sine enorme, kaleidoskopiske portretter, og var to ganger mannen bak datidens største veggmalerier på verdensbasis. En karriere av slikt kaliber blir ikke til over natta. I Lina Chamies nyeste film forteller Kobra, som aldri har likt å tegne seg selv, sin historie – om overgangen fra tagging og hobby til karriere, om helseutfordringer og aktivisme, og om kunsten, som utgjør kjernen av det hele.

Kobra Self-Portrait vant i 2022 prisen for beste dokumentar ved Cinema Brazil Grand Prize, som utdeles av det brasilianske filmakademiet.

Jenny Lund

Regissør

Lina Chamie (f. 1961) er en brasiliansk regissør, manusforfatter og produsent utdannet innen musikk ved Universitet i New York og Manhattan School of Music. Hun flyttet tilbake til Brasil i 1994, og har siden regissert både spillefilmer og dokumentarer, blant annet Tonic Dominant (2000) og São Silvestre (2013).

Denne filmen inngår i

DOK:SØR KUNST & MUSIKK

Originaltittel Kobra Auto Retrato

Land Brasil

År 2022

Regissør Lina Chamie

Fotograf Lauro Escorel

Produsent Lina Chamie, Vinícius Pardinho

Med Eduardo Kobra

Produksjonsselskap Girafa Filmes

Spilletid 1t 25m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?