Barnas Sør - Eventyr fra hele verden

Film fra Sør er ikke bare for de voksne! I fjor hadde vi for første gang en egen barnefilmkategori i samarbeid med Barnas Cinematek og i år gjør vi tilbudet for barn dobbelt så stort.

Vi setter av formiddagene begge helgene under festivalen til flotte barnefilmer fra hele verden. Visningene vil være på Cinemateket og vi har både noe for de aller minste (3-5) og noe for de litt større (5-10). Alle filmene er med norsk tale, og vi kan love en svært barnevennlig billettpris! Med andre ord, en perfekt mulighet for en koselig familieutflukt i høstværet.

For de minste viser vi de to filmene Tinga Tinga-fortellinger og Min Nabo Totoro. Tinga Tinga-fortellinger er en samling spennende afrikanske eventyr om hvorfor dyrene er som de er. Vet du for eksempel hvorfor slangen ikke har ben? Hvorfor flodhesten ikke har hår? Hvorfor flaggermusen henger opp ned eller hvorfor ugla har så godt syn? Tinga Tinga-fortellinger gir deg kreative og morsomme svar på spørsmål du ikke visste at du lurte på. Min Nabo Totoro er en av de fineste japanske animasjonsfilmene laget av den verdenskjente regissøren Hayao Miyazaki. Den handler om de to søstrene Mei og Satsuki som flytter med faren sin til landsbyen utenfor Tokyo, og finner ut at de har den store og magiske skogsguden som bare er synlig for dem til nabo.

Trailer: Min Nabo Totoro

For de litt større er vi veldig stolte av å presentere to splitter nye barnefilmer. Den første er Tales of the Night, den nye filmen til mannen bak Kirikou og Trollkvinnen og Prinser og Prinsesser. Her blir vi med en gutt og en jente som lever seg inn i eventyr fra hele verden. Vi drar til Nepal og Afrika, Kina og Karibia og møter prinser, prinsesser, monstre og kjemper. Dette er en vakker eventyrfilm for hele familien.

Trailer: Tales of the Night

Sist men ikke minst er vi veldig glade for å kunne presentere Arrietta, den nyeste filmen til Studio Ghibli, med nevnte Miyazaki med som manusforfatter. Filmen er basert på Mary Nortons kjente barnebøker Lånerne fra 1950-tallet og følger bittelille Arietta og hennes like små familiemedlemmer som bor under gulvet i et stort vakkert hus. Alt de eier lager de fra ting de har lånt. Vann, mat, strøm og møbler. De låner bare litt hver gang, så ingen skal legge merke til det. Men å leve skjult er ikke så lett. Og hva skjer når de blir oppdaget? Dette er en spennende og magisk film for barn og voksne.

Før hver film vil det være en liten innledning for å forberede barna på hvilke spennende eventyr de har foran seg. Så sett av datoene og ta med de minste på kino. Ingen er for små for Film fra Sør!