Regissørportrett: Bong Joon-ho

Vi viser fem filmer av mannen bak fjorårets definitive kinosuksess Parasitt, den koreanske mesterregissøren Bong Joon-ho.

Se regissørens hilsen til festivalen her:

Bong Joon-ho var på alles lepper da hans nyeste film Parasitt hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes i fjor. Filmen mottok ekstatiske anmeldelser fra filmkritikerne og spådommer om en opplagt Gullpalmen-vinner fra bookmakerne. Det ble den da også, som den første koreanske filmen noensinne, og begeistringen ble ikke snauere da den i tillegg dro hjem en Oscar-statuett for beste film. Nå er vi svært stolte over muligheten til å presentere bredden i filmografien til denne eksepsjonelle regissøren, for Parasitt topper en karriere bestående av mange godbiter som de færreste har sett.

I debutfilmen Barking Dogs Never Bite ser vi Bongs umiskjennelige bruk av sort humor og satire, før han dykker inn i seriemorderformatet med Memories of Murder, et av de store høydepunktene i hans karriere, der vi også introduseres for den fantastiske skuespilleren Song Kang ho, som også spiller i Parasitt. På årets program viser vi også den glitrende thrilleren Mother, og Bongs internasjonale gjennombrudd, den dystopiske sci-fi-fabelen Snowpiercer.

Helt fra starten demonstrerer Bong en usedvanlig evne til å kombinere børs og katedral, og til å veksle mellom sjangere. Hvis du digget Parasitt er det bare å benytte sjansen til å få med deg flere av Bong Joon-hos filmer, som er vanskelige å finne på ordinære strømmetjenester.

Les mer om alle filmene i portrettet her: