Brasiliansk festaften

Film fra Sør og Cosmopolite inviterer til brasiliansk festaften med film og musikk fredag 18. november.

Kvelden starter med filmen Executive Order, og avsluttes med det brasilianske lokalbandet Grupo Zanza. 

Program: 

19:00 Film: EXECUTIVE ORDER 

21:00 Konsert: Grupo Zanza

Finn billetter her. 

Filmen vises med engelske undertekster.

Brasil er en interkulturell smeltedigel av dimensjoner, og feirer i år 200 års jubileum som selvstendig stat. Landet står ovenfor et spennende presidentvalg i høst og i den anledning viser vi den anti-rasistiske fremtidsthrilleren Executive Order. Etter filmvisningen blir det konsert med partysjarmørene i Grupo Ganza. 

EXECUTIVE ORDER 
Flávia Lacerda, Lázaro Ramos, Brasil 2020 Vi er i Brasil noen år frem i tid der et hvitt autoritært regime utsteder et direktiv, der alle med afrikanske aner (melanin i huden) tilbys en enveis billett tilbake til kontinentet. Den tilsynelatende gylende muligheten til gjenforening utvikler seg raskt til en brutal deportasjon. Målet er å kvitte seg med alle som har «feil hudfarge». 

Grupo Zanza 
Grupo Zanza er portugisisk og betyr «å gå rundt over alt». Vokalist Vera Americano forklarer ideen bak navnet: 

Når man går rundt i sentrum og vandrer fra Grünerløkka til Tøyen så er det «Zanza», og mens man vandrer så kan man spre musikken. Grupo Zanza kan spille over alt!

Gruppen spiller brasilianske sanger som har betydd mye for vokalisten, Vera, gjennom hennes oppvekst i Brasil. Dette inkluderer sanger av blant andre Caetano Veloso, Gilberto Gil, Elis Regina, Carlos Jobim og Djavan. Videre dykker bandet ned i en rekke forskjellige sjangere. Under konserten vil de også spille en favoritt innad i bandet, hiten Maskenda. 
Festivaler og jazzklubber har omtalt bandet som “et musikalsk fyrverkeri” og har sagt at de «spiller med gnistrende musikkglede». 

Line-up: 

Vera Regina Americo – vokal 

Per Einar Watle – gitar 

Gerardo Orego – bass 

Lorenzo Nardocci - piano/synth 

Kenneth Ekornes – perkusjon 

Marius Tobias Hoven - trombone 


Samarbeidet mellom Cosmopolite og Film fra sør-festivalen går langt tilbake i tid. På 1990/2000-tallet var Soria Moria en av festivalens hovedscener, og konsertscenen Cosmopolite var kino. Nå lager vi fest rundt vår felles historie. 

Velkommen til helaften med film og musikk 18. november!