Festivalprogrammet er sluppet!

Hele programmet til Film fra Sør 2021 er ute, og billettsalget er i gang!

Hele programmet finner du her.

Vi kan endelig annonsere festivalprogrammet til den 31. utgaven av Film fra Sør! Årets program består av over 70 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika, samt en rekke arrangementer. Det er en stor glede å kunne ta festivalen tilbake til kinosalene og se vårt kjære publikum igjen!

Memoria

Memoria (2021, Apichatpong Weerasethakul)

Film fra Sør 2021 finner sted 11.–21. november på visningsstedene på Vika kino, Klingenberg kino, Vega Scene, Cinemateket i Oslo og Kulturkirken Jakob. Festivalen byr selvfølgelig på faste innslag som Det kritiske rom, vår tradisjonsrike seksjon for film og debatt, og Barnas Sørfilm, med spennende filmer for barn og unge. I tillegg har vi blant annet en spesialkuratert Hongkong-seksjon bestående av både klassikere og nye filmer, regissørportretter av tre svært interessante filmskapere og en relansering av vår populære animé-seksjon Mangapolis – og mye, mye mer!

Denne utgaven kan skilte med en særdeles sterk hovedkonkurranse, bestående av en rekke tungvektere og spennende talenter som har gjort det stort på internasjonale filmfestivaler de siste månedene. Blant annet et trekløver av prisvinnere fra Cannes: A Hero av Asghar Farhadi mottok Grand Prix under den franske filmfestivalen, mens Drive My Car av Ryusuke Hamaguchi mottok prisen for beste manus og Memoria av Apichatpong Weerasethakul sikret seg juryprisen.

A hero

A Hero (2021, Asghar Farhadi)

Årets åpningsfilm er hjertevarme, indiske Siste forestilling (2021, Pan Nalin), et kjærlighetsbrev til film- og kinokultur og en perfekt markering for at vi endelig kan arrangere Film fra Sør på kino igjen. 11. november kl. 18.00 går startskuddet for årets festival i hovedsalen på Klingenberg kino, og etter filmen inviterer vi til åpningsfest på Brød & Sirkus, like ved Rådhusplassen.

Les mer om Siste forestilling og kjøp billett til åpningen her

Last Film Show

Siste forestilling (2021, Pan Nalin)

I år har vi dessverre ikke mulighet til å tilby festivalpass. Vi har i stedet innført klippekort med 10 og 20 klipp som gir deg masse billetter til betydelig redusert pris – henholdsvis 30% og 50% rabatt. Les mer om klippekortene her.

Praktisk informasjon knyttet til visningsstedene, samt klippekort- og billettkjøp finner du her.

Etter fjorårets heldigitale Film fra Sør-festival har vi fått flere henvendelser fra publikummere i Oslo og andre steder i landet som ønsker muligheten til å oppleve festivalen fra sofakroken også i år.

Når den fysiske festivalen er over gjør vi derfor et utvalg av filmer fra årets program tilgjengelige på vår digitale visningsplattform. Det digitale filmutvalget vil bli annonsert søndag 21. november og gjøres tilgjengelig for leie fra mandag 22. til og med søndag 28. november.

Vi gleder oss til å ønske velkommen til en praktfull utgave av Film fra Sør – endelig på kino igjen!